Vtis boljši kot dosežka

 WTT Slovenia Hub preseneted by I feel Sloveni

Laško – Zelo zapolnjen drugi tekmovalni dan na Odprtem prvenstvu Slovenije v namiznem tenisu v Laškem so s tekmami drugega kroga predtekmovanja zapolnili moški. Po Tilnu Cvetku, ki se je poslovil že prvi dan turnirja pa sta na tribune že preseljena tudi najboljša slovenska mladinca, ki sta prvič dobila priložnost igranja na tako močnem turnirju.

Državni prvak Aljaž Godec, član ravenskega Fužinarja, je prvi stopil za mizo arene dvorane Tri Lilije, nasprotnik pa je bil štiri leta starejši Romun Andrei Putuntica, ki se namiznoteniškega znanja uči ob boku Darka Jorgića v Saarbruecknu. Godcu so bili tako zelo dobrodošli nasveti, ki jih je prejel s strani slovenske selektorice Andreje Ojsteršek Urh, ki z Romunom veliko deluje v vadbenem centru na zahodu Nemčije. Veliko navodil je Godec znal tudi uporabiti, predvsem pa je pomembno da se jih je tudi držal in najmanj uvodna dva niza bil zelo dostojen tekmec Romunu. Ta je zaključil z 11:5 in ga do morebitnega nastopa na glavnem turnirju ločita še dve zmagi. »Prvič igram tako turnir in to se je poznalo. Bolj ko je šlo h koncu bolj me je zmanjkovalo. Izkušnje so tu zelo pomembne. Sem pa navdušen nad nekaterimi svojimi potezami in menim da sem opravičil svoj nastop tu,« je po prvem porazu na tako močnem turnirju povedal Aljaž Godec, ki se je tudi odločil za nadaljevanje kariere v Nemčiji, kjer mu pri vadbi pomaga naš nekdanji odlični igralec Jan Žibrat.

Še bliže nasprotniku je bil nekaj kasneje Žiga Žigon (tudi Fužinar), ki je z Luksemburžanom Luko Mladenovićem (214. na svetovni lestvici) v prvem nizu celo izsilil podaljšek. Tudi Žigonu pa se je vse skupaj končalo že v tretjem nizu, kjer je vpisal le dve točki. »Ni kaj, krst na tem nivoju zame ni bil slab. Seveda sem poražen, ampak nekje je potrebno začeti. Vesel sem, da sem izkoristil obdobje v tekmi, ko sem imel možnost igrati. Očitno se je nasprotnik nekaj dlje kot je običajno privajal na igralne razmere. Ko mu je steklo sem bil brez možnosti. To je povsem nekaj drugega kot igranje za domačimi mizami,« pa je zaključil Žiga Žigon. Slednji je še v precepu ali se zapisati igranju namiznega tenisa ali študiju medicine, medtem ko je Aljaž Godec odločen – čim prej igrati v finalu domačega državnega prvenstva z Darkom Jorgićem.

Andreja Ojsteršek Urh bo zvečer v Treh lilijah že vadila z Denijem Kožulom in Petrom Hribarjem. »Moram povedati, da sta me oba naša mladinca zares prijetno presenetila. Oba sta v določenih trenutkih tekme imela celo prevlado, oba pa sta predvsem sledila navodilom in s svojim znanjem, ki ga trenutno imata poskušala pustiti čim boljši vtis. To jima je zagotovo uspelo, ampak saj vemo v športu nekaj štejejo le zmage. In tudi tega se Aljaž in Žiga že zavedata,« pa je povedala Andreja Ojsteršek Urh.

V moškem delu kvalifikacij pa je v selektorski vlogi blestel Bojan Tokić, ki v Laškem še ni izgubil dvoboja. Za presenečenje dneva je poskrbel njegov varovanec Olav Kosolosky, ki je s 3:2 izločil Kitajca Zhoua Qihaoa, ki je več kot 250 mest više na svetovni lestvici. Napredovala sta tudi brata, Robin in Lourens Devos.

#WTT #wttslovenia #ifeelsLOVEnia

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene