Deni Kožul med 16

WTT Slovenia Hub Presented by I feel Slovenia

Laško – Prvi dan glavnega turnirja Odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu bo ponudil kar 56 dvobojev v vseh petih kategorijah igranja. Tudi domači tabor je imel kar nekaj nastopov, za zdaj pa so se v vrhunski konkurenci, ki jo pri nas ne pomnimo od podobnih turnirjev v Velenju, prav vsi poslovili že po prvem dvoboju. Svetla izjema je Deni Kožul, ki se je za igralne mize vrnil pred slabima dvema tednoma. Pred tem pa je zaradi neugodne poškodbe kolena moral izpustiti podoben turnir v Dohi v Katarju in tudi ekipno evropsko prvenstvo v Romuniji. Šele ob današnji predstavi Logatčana se je dalo videti kaj vse bi se lahko septembra zgodilo v Cluju ob že tako ali tako zelo presenetljivem razpletu prvenstva Stare celine, če bi tam igral zdrav Deni Kožul.

Logatčan je po olimpijskih igrah šele danes v Laškem prvič oblekel slovenski dres in takoj navdušil. Žreb mu je »naklonil« 49. igralca sveta Takuya Jina, ki se prav v Laškem poskuša prebiti v japonsko reprezentanco za bližnje svetovno prvenstvo, ki se bo čez dva tedna začelo v Houstnu v ZDA. Tokratni uvod v turnir WTT Contender pa mu v očeh trenerjev ni prinesel ravno veliko spodbude. Deni Kožul, ki še vedno ni med najboljših 100 na svetu je že ob prihodu k mizi nakazal, da bi bil to lahko njegov dan. Odločno je izmenjaval žogice že pri ogrevanju, nato pa krenil v dvoboj z žarom in predvsem samozaupanjem, ki ga običajno pri njem ni bilo. Že pred turnirjem se je dalo slišati, da v svojem vadbenem centru, kjer deluje tudi Jan Žibrat trenira kot prerojen. Očitno je vse to hitro prineslo tudi sadove in Japonec Jin se je po porazu s 3:0 nepričakovano hitro poslovil od turnirja v Treh Lilijah. Tudi ob najbolj ostrih napadih nasprotnika Kožul ni popuščal, vse skupaj pa se je dokončno zlomilo po izidu 7:7 v drugem nizu in nato je bila popolna pobuda ves čas na strani 110. igralca svetovne lestvice. »V dvoboj sem šel s prepričanjem, da ga lahko dobim. To je bilo zelo pomembno. Res mi je doslej morda kdaj manjkalo samozavesti, ampak ob tej zadnji poškodbi sem morda tudi spremenil miselnost in drugače gledam na vse skupaj. Morda je to tisti klik, ki mi je pomagal do te igre, ki sem jo prikazal. Moj položaj na svetovni lestvici zagotovo ni realen. Zelo pomembno je bilo, da se nisem zmedel niti za trenutek. Tudi glava je zdržala. Enkrat človek mora dozoreti in upam, da je to zdaj dodatna motivacija za še več, tudi za jutri,« je dejal Deni Kožul. Nova prepreka bo še precej višja, drugi nosilec Kitajec Liang Jingkun.

Bojan Tokić je tudi prvič po Tokyu znova oblekel slovenska oblačila. Na tem turnirju blesti v vlogi selektorja reprezentance Belgije, ki je v devetih dvobojih kar osemkrat zmagala. Izkušeni Tokić je dvoboj z Linom začel odločno in povedel z 1:0. Nato pa se je nasprotnik dokončno zavedal da je vrag odnesel šalo in se zares lotil dvoboja. Po izenačenju je bil tretji niz žogica za žogico. Pri 7:6 je kitajski trener vzel minuto odmora in njegov varovanec je zapored vzel štiri točke in nato brez pravega odpora dobil še četrti niz. »Čeprav sem izgubil je moja igra zagotovo boljša od končnega izida. Če ne bi igral s tem mladim in uspeha želnim Kitajcem bi danes marsikateri nasprotnik okusil moja igro, ki je še vedno na visokem nivoju. Tako visokem, da včasih niti ne vem ali sem se pravilno odločil, da sem prevzel Belgijo in če ne bi bilo bolje igrati še vsaj tri leta, do Pariza. Res si želim, da bo naslednji teden žreb bolj prijazen do mene,« pa je zaključil Bojan Tokić.

Katarina Stražar je med slovenskimi igralkami po uvrstitvi na svetovni lestvici šele četrta. V Laškem pa je članica Mengša še enkrat potrdila da ima v sebi nekaj več. Žal tega v zadnjih dveh, treh letih ni posebej negovala. Zdaj je želja po tem večja. Edino vprašanje, ki se poraja pa je, če pri 20ih ni vse skupaj prepozno. Tudi z Romunko Bernadette Szocz, ki je že lep čas v TOP 10 v Evropi je Katarina Stražar potrdila svojo nadarjenost. Kar trije nizi so se ob porazu s 3:1 končali na razliko. Enega, s 14:12 pa je Stražarjeva tudi dobila. Aleksandre Vovk več kot leto in pol ni bilo na reprezentančni sceni. Tudi žreb jo ni pobožal, Portoričanka Adriana Diaz je druga nosilka v Laškem in za uvod ni oddala nobenega niza.

Vse slovenske dvojice so pričakovano izpadle v prvem krogu. Preboju med osmerico med pari sta bila najbliže Ana Tofant in Peter Hribar, ki sta svoj dvoboj izgubila s 3:2.

#WTT #wttslovenia #ifeelsLOVEnia

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene