Slovenskih natopov v Laškem za ta teden konec

WTT Slovenia Hub presented by I feel Slovenia

Laško – Ana Tofant in Deni Kožul sta zadnja iz slovenskega tabora, ki sta vztrajala za mizami izjemno močnega Odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu, kjer so po devetih letih znova prisotni tudi kitajski igralci. Tako Ana kot Deni sta se poslovila po porazih s kitajskima igralcema. Tofantovo, ki v zadnjem obdobju namizni tenis igra tudi na tujem, predvsem v francoski ligi, je s 3:1 izločila izkušena 32-letna Kanadčanka kitajskih korenin Mo Zhang, medtem ko Deni Kožul, ki je že nekaj zadnjih let v nemški Zvezni ligi, ni našel proti orožja za drugega nosilca v Laškem in 11. igralca sveta Lianga Jingkuna.

Prva sta stopila v areno dvorane Tri Lilije Kožul in Liang. Hitro je bilo videti, da je Kitajec dobro preučil igro nasprotnika, predvsem pa nič ni prepuščal naključjem. Zavedal se je, da je Kožul včeraj nadigral Japonca Jina, za nameček pa je bilo zelo pomembno opozorilo še izpad prvega nosilca, rojaka Liuna z Angležem Paulom Drinkhallom. Uvodni niz se je končal na 5, preostala dva na 7 in 9 in občutek je bil, da če bi se vse skupaj nadaljevalo bi bil Kožul vse bliže nasprotniku, ki ga je pred leti že premagal Darko Jorgić. Po zdajšnjih pravilih, ki veljajo na turnirjih WTT pa se na štiri nize igrata le polfinale in finale. »Kar dolgo že nisem igral s kitajskim nasprotnikom in me je njegova guma kar malo presenetila. Res je škoda, da nisem izkoristil predvsem predstave v tretjem nizu, ko se mi je zdelo da sem že blizu. Ampak tokrat ni šlo, sem pa prepričan, da je to pomembna izkušnbja za nove i9zzive. Prav iz porazov se največ naučiš. In zdaj se bom na kitajske nasprotnike lahko še bolje pripravil,« je povedal Deni Kožul, ki bo naslednji teden v Laškem moral igrati tudi kvalifikacije, saj bodo prireditelji povabilo lahko predali le dvema domačima igralcema. In to bosta Darko Jorgić in Bojan Tokić.

Ana Tofant je posebej navdušila že v četrtkovem večeru po zmagi s Čilenko Vego. Tokrat je še enkrat imela pred sabo več kot deset let starejšo in izkušenejšo nasprotnico, ki je v primerjavi z Južnoameričanko še nekaj mest više na svetovni lestvici. Mo Zhang iz Kanade, ki se je namiznega tenisa seveda učila na Kitajskem je bila ves čas povsem osredotočena na svojo igro. Tofantova je imela nekaj odličnih potez v drugem nizu, ki ga je tudi odločila v svojo korist. V Uvodnem krogu Zhangova ni oddala nobenega niza, tokrat pač in to je v porazu lahko tudi uteha za članico Mengša, ki je v zadnjem letu ali dveh vidno dvignila nivo svoje igre. »Mogoče s tribune to ni tako delovalo, ampak nasprotnica je imela zelo zahtevne žoge. Težko je narediti prvi prehod in če v tem uspeš sledi prava bomba. Lovila sem se in v drugem nizu ujela svoj ritem in to je bil moji skriti cilj v tem dvoboju. Nedvomno sem lahko z 2. krogom več kot zadovoljna, zdaj čakam nov žreb in vedno je možno vse,« je povedala Ana Tofant z obilo pričakovanji pred novim domačim izzivom.

Že dopoldan sta nastop med ženskimi dvojicami zaključili Katarina Stražar in Lea Paulin. Dan je prinesel tudi izpad prvega nosilca Kitajca Lin Gaoyuana, med ženskami pa se je skorajda brez odpora v 2. krogu poslovila druga postavljena igralka Portoričanka Adriana Diaz, ki je z zgolj devetimi osvojenimi točkami izpadla s Singapurko Zeng Jian.

#WTT #wttslovenia #ifeelsLOVEnia

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene