Najbolj zanesljiva Wangova in Liang

2021 WTT Lasko liu wang 1

Laško – Čeprav je prevlada kitajskih igralcev manjša kot bi pričakovali pa sta na prvem od dveh Odprtih prvenstev Slovenije v namiznem tenisu v Laškem za zdaj daleč najbolj zanesljiva Kitajca Wang Yidi, 11 igralka sveta in prva nosilka v Treh Lilijah ter Liang Jingkun, ki je drugi nosilec turnirja, ki je 12. na svetovni kakovostni lestvici. Oba doslej v posamični konkurenci še nista oddala niti niza, obenem pa sta oba tudi polfinalista med dvojicami. Liang med moškimi, Wangova pa med pari.

V četrt-finalu med moškimi smo videli dva zelo izenačena dvoboja in dve zanesljivi zmagi favoritov. Za slednje sta poskrbela že omenjeni Liang, ki je brez oddanega niza izločil mladega Japonca Kizukurija. Izkušeni Šved Jon Persson pa je dvoboju z vrstnikom Portugalcem Tiagom Apolonio potrdil zelo dobro formo, ki jo ima v teh dneh v Laškem in je velika spodbuda za bližnje Svetovno prvenstvo v ZDA. Tudi Persson ni oddal niti niza. Za evropsko vozovnico v polfinale je poskrbel Kazahstanec Kiril Gerasimenko, ki je s 3:2 zaustavil Angleža Paula Drinkhalla, ki je včeraj izločil prvega nosilca, Kitajca Lina, ki mu za uteho ostaja nastop v finalu med moškimi dvojicami. Bo pa kot drugi najmočnejši Kitajec nastopil tudi na prvenstvu v Houstnu ob koncu novembra. V kitajski vrsti je nastop v ZDA odpovedal Ma Ling. Nastop med četverico najboljših v večernem polfinalu si je priboril tudi kitajski kvalifikant Liu Dingshuo, ki je premagal četrtega nosilca in tudi potnika za Houston, rojaka Wanga Chuqina.

Po včerajšnjem izpadu je nastop na turnirju naslednji teden odpovedal tokrat tretji postavljeni igralec Nigerijec Quadri Aruna, tako da bo v jutrišnjem žrebu glavnega turnirja za naslednji teden Darko Jorgić zdaj šesti nosilec.

#WTT #wttslovenia #ifeelsLOVEnia #NTKKrka

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene