Mladi upi v boj za naslove ekipnih državnih prvakov

 

V finalu ekipnega prvenstva RS so si na kvalifikacijskih turnirjih pridobili pravico nastopa naslednji klubi:

- pri kadetih: NTK Sobota, NTK Arrigoni, NTK Kema Puconci, NTK Muta, NTK Logatec, NTK Hrastnik, PPK Rakek in domači NTK Krka
- pri kadetinjah: NTK Logatec, NTK Preserje, NTK Arrigoni, NTK Muta, NTK Vesna, NTK Ptuj, NTK Fužinar Interdiskont, NTK Križe.

Za ekipo NTK KRKA bodo nastopili:

1. Aljaž Šmaljcelj
2. Peter Hribar
3. Kristian Hren
4. Žiga Komljanec
5. Tomaž Hrovat
6. Jožko Omerzel

»Favorizirana ni nobena ekipa, saj so vse ekipe bolj kot ne enakovredne, kar pomeni, da bodo odločale malenkosti. Že samo ena točka ali en set lahko odloča o tem, ali boš državni prvak oz. dobitnik srebra ali brona, ali pa se boš moral zadovoljiti z uvrstitvijo od 5.-8. mesta. Vsekakor upamo, da bodo med najboljšimi tudi naši igralci!« pravi trener Novomeščanov Uroš Slatinšek.

Urnik tekmovanja:

Sobota, 24.3.: 1. kolo ob 10. uri, 2. kolo ob 12.30, 3. kolo ob 17. uri v predtekmovalnih skupinah
Nedelja, 25.3.: 1. kolo finalnih skupin ob 10. uri, 2. kolo finalnih skupin ob 12.30

Način (sistem) tekmovanja:

V dveh enakovrednih skupinah bodo nastopile štiri ekipe, ki jih bo določil žreb (nosilce določita državna kapetana), nato pa se prvo in drugouvrščena ekipa iz predtekmovalne skupine uvrstita v finalno skupino od 1. do 4. mesta, tretje in četrtouvrščeni pa v finalno skupino od 5. do 8.mesta. V finalno skupino se prenese rezultat relevantnega dvoboja iz predtekmovalne skupine.

Če katera od ekip, ki se je na polfinalnem tekmovanju uvrstila v finale DP, sodelovanje tam odpove, se namesto nje pokliče naslednjo uvrščeno ekipo iz skupine ekipe, ki se je nastopu v finalu prvenstva odpovedala.

Vsi ekipni dvoboji se igrajo po Swaythling sistemu do petih dobljenih iger. Pred posameznim ekipnim dvobojem tako v predtekmovanju kot na finalnem turnirju, kapetana ekip žrebata poziciji A in X v Swaythling sistemu. Vsaka ekipa v eni tekmi lahko zamenja enega igralca po prvih treh odigranih tekmah (po prvem krogu) ali po šestih odigranih tekmah (po drugem krogu). Igralca lahko zamenja samo v primeru, da ima ekipa pri postavi vpisano rezervo (rezervi) in to le z vpisanim igralcem.

Vse posamezne igre se igrajo na tri dobljene nize.

 


(Vir: www.triumfator.si)

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Sponzorji kluba

Zlati sponzorji

Novo mesto

Terme Krka

Brinox

BTC City

TRAC

Srebrni sponzorji

Kemis

Plastoform

Montiv

Bronasti sponzorji

Vzajemna

Adria Mobil

Tiskarna Novo mesto

Lekarna Novak

Lek veterina

Štalekar

Ferro Črtalič

Zavarovalnica Sava

Steklarstvo Šiško

Fundacija za šport

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene