Peter Hribar državni prvak v dvojicah, Tilen Novak tretji

Peter Hribar je postal državni prvak v paru s Tilnom Cvetkom (NTK Muta), med posamezniki pa je bil na koncu drugi, potem ko je v finalu z 0:3 klonil prav proti svojemu kolegu iz dvojic, Tilnu Cvetku. Za NTK Krka je odlično nastopil tudi Tomaž Hrovat, ki je poskrbel za presenečenje, ko je izločil 7. nosilca turnirja in se uvrstil od 5. do 8. mesta. Jožko Omerzel je dosegel uvrstitev od 17-32 mesta. Mitja Omerzel in Živa Stanišapa se nista uvrstila iz skupin, a velja dodati, da bosta še kar nekaj let lahko igrala v tej starostni kategoriji.

V sklopu državnega prvenstva za mlajše kadete in kadetinje v Cerknici pa je potekalo tudi državno prvenstvo za mlajše člane oz. kategorija U21. Tilen Novak je ponovno blestel in premagal 3. nosilca turnirja, Horvata iz Keme Puconcev ter osvojil 3.- 4. mesto. V polfinalu ga je premagal Ptujčan Matic Slodej. Zmagovalec turnirja je bil Patrik Sukič (Kema Puconci).

Trener upravičeno ponosen in zadovoljen
»Presrečen sem, da se stvari odvijajo tako kot se. Tako Peter Hribar kot Tilen Novak sta velika športnika, vedno želita zmagati. Sta žalostna ob porazu in to jima daje samo še večji pečat pravih športnikov. V veselje mi je, kot profesionalnemu trenerju, da ju lahko treniram,« pravi Uroš Slatinšek in dodaja: »Peter je to leto veliko treniral in kljub temu, da je v četrtek zelo zbolel -vnetje ušesa - je na DP dosegel maksimalni izkupiček. Tilen Cvetko je zaenkrat po kakovosti pred njim, ker lahko samo pozdravim, saj mu to daje navdih in motivacijo za nadaljnji razvoj njegove igre. Oba sta velika prijatelja in osvojitev državnega naslova skupaj se bosta spominjala vse življenje ter tako še okrepila njuno prijateljstvo.«

Pomembno je ubrati pravi pristop
Uroš priznava, da je v zadnjem času zaradi tekmovanj v mlajših kategorijah kar malce zanemaril svoje treninge za člansko ekipo NRK Krka, ki tekmuje v ligaškem tekmovanju. A očitno z mladimi upi dela odlično. Ni pa enostavno. »Peter je v obdobju, ko še ne ve sam točno, kakšen je njegov sistem oz. koncept igre, zato me sedaj veliko bolj potrebuje kot Tilen, ki že približno ve, kje so njegove dobre in slabe strani. Pri Petru ni nobene demokracije v najinem odnosu v dvorani, pri Tilnu pa moram drugače pristopiti, saj je v letih pubertete ter se močan pristop ne izkaže vedno kot pameten. Potrebno ga je občasno dodatno motivirati ali 'napaliti' v drugih besedah, medtem ko je to pri Petru ravno obratno. Velikokrat je preveč 'naspidiran' od vse te želje po doseganju vrhunskih rezultatih in ga je potrebno občasno miriti, da odigrava točke bolj sproščeno.«

Na priprave v Malinsko
Sicer pa trije mladi upi iz NTK Krka – Aljaž Šmaljcelj, Peter Hribar in Kristian Hren (državni ekipni prvaki v kadetski konkurenci) že odhajajo na priprave v Malinsko, kjer bodo trenirali z najboljšimi Indijci, Čehi, Avstrijci, Italijani in še drugimi igralci iz tujine. »Priprave organizira proizvajalec športne opreme Tibhar, gotovo pa pomenijo dobro popotnico za nadaljnji razvoj njihove igre,« še dodaja Slatinšek, ki bo zdaj znova lahko usmeril misli tudi na igranje za člansko ekipo Krke.


(vir: www.triumfator.si)

 

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Sponzorji kluba

Zlati sponzorji

Novo mesto

Terme Krka

Brinox

BTC City

TRAC

Srebrni sponzorji

Kemis

Plastoform

Montiv

Bronasti sponzorji

Vzajemna

Adria Mobil

Tiskarna Novo mesto

Lekarna Novak

Lek veterina

Štalekar

Ferro Črtalič

Zavarovalnica Sava

Steklarstvo Šiško

Fundacija za šport

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene