»Ko me je Jaka Golavšek, ki sicer pomaga v našem klubu trenirati mlajše igralce, vprašal, če bi zaigral z njim v dvojicah na državnem prvenstvu, sem si rekel: »Zakaj pa ne?«. Sva le klubska sodelavca. Ker pa imava vsak svoje delovne obveznosti, sva skupaj zelo malo trenirala in to se je poznalo v predtekmovanju, saj sva imela kar nekaj težav. A iz tekme v tekmo se je nivo najine igre dvigoval,« je povedal Uroš Slatinšek in dodal, da se še kako pozna, da se v ligaškem tekmovanju več ne igra igre dvojic. »S tem je igra dvojic na prvenstvu toliko težja, sama raven odigranih točk pa nižja kot je bila pred leti.«

 

Igra dvojic - preizkus za dva

»Polfinale sva zmagala proti Gregorju Komcu in Gregorju Zafoštniku. To me je presenetilo, ker sva prvi set izgubila, nato pa 3 zapored zmagala. Mislim, da sva bolj zmagala s taktiko, kot s samo močjo... Veliko sva se pogovarjala, Jaka je upošteval moje nasvete. Igrala sva en za drugega in en z drugim,« pojasnjuje Uroš.

V finalu sta jima nasproti stala Jan Žibrat in Bojan Ropoša. »Prvi set sva midva z Jako izgubila na 9. točki, prisoten je bil kanček nestrpnosti, sam sem nekajkrat slabše serviral in tudi drugi set sta Jan in Bojan dobila. V tretjem nizu sta imela že štiri zaključne žogice, a sva midva odigrala preudarno in nisva prehitevala dogodkov. Pri 10:9 sem dejal: »Če ta niz zmagava, bova slavila tudi končno zmago!« Najin nivo igre se je dvignil, res sva dobila tretji niz, potem pa še četrtega in petega. Prav ta, zadnji, je bil čista taktika, držala sva se sistema igre, igrala na dolge žogice in se res razveselila zmage,« je dogajanje v finalu in svoje občutke strnil Uroš.

V dvojicah si sicer za svoj doslej največji uspeh šteje nastop na svetovnem prvenstvu v Osaki na Japonskem leta 2000, kjer sta z Gregorjem Komacem osvojila 33. – 64. mesto. »Takrat sem se jaz bolj učil od bolj izkušenega Gregorja, na tokratnem državnem prvenstvu pa je bil Jaka tisti, kateremu sem jaz delil nasvete, on pa me je iz igre v igro bolj poslušal.«

Med četverico najboljših tudi v posamični konkurenci

Velenjčan v dresu NTK Krka je že nekaj minut po zmagoslavju v konkurenci dvojic igral še polfinale med posamezniki, kjer je izgubil z 2:4 proti 20-letnemu Janu Žibratu, kasnejšemu zmagovalcu, sicer prvemu nosilcu prvenstva, ki je naslov državnega prvaka (v odsotnosti našega najboljšega igralca Tokića) osvojil prvič. »Vesel sem, da sem fizično zmogel uspešno nastopiti na tem prvenstvu, saj sem imel v zadnjem času precej težav z bolečinami v mišicah. Veliko časa namenjam delu z mladimi, enostavno ni več toliko časa za individualne treninge in tudi leta naredijo svoje,« je dejal Uroš, ki tako še vedno ostaja brez naslova državnega prvaka med posamezniki. Doslej je bil dvakrat državni prvak v dvojicah in enkrat v mešanih parih, v posamični konkurenci pa je bil trikrat drugi.


 

tilen

(foto arhiv: NTK Krka)

Tilen Novak

 

Soliden nastop tudi mladinca Tilna Novaka

Na članskem državnem prvenstvu v Velenju je nastopil še en igralec NTK Krka, Tilen Novak, in to kljub temu, da sicer še tekmuje v mladinski konkurenci. Uspel se je uvrstiti med najboljših šestnajst, kar je lep uspeh, glede na to, da je imel težave z zdravjem teden dni pred tekmovanjem.


(Vir: www.triumfator.si)

 

Čestike vsem.