Državno prvenstvo v Logatcu

 

Mladinci in mladinke Namiznoteniškega kluba Krka so minuli konec tedna branili klubske barve na državnem prvenstvu, ki se je odvijalo v Logatcu.

Za NTK Krka so nastopili: Tilen Novak, Aljaž Šmaljcelj, Peter Hribar, Kristian Hren, Miha Hribar in Žiga Komljanec ter Jerca Završnik in Nika Staniša.

 

 

Vse fantom se je uspelo uvrstiti v finalni del tekmovanja, dekleti pa sta tukaj zaključili posamezno tekmovanje. »Sploh za Žigo Komljanca je to velik uspeh, saj doslej ni še nikoli prišel iz kvalifikacij na mladinskih turnirjih. Sicer pa je žreb vsem fantom prinesel izredno močne nasprotnike, tako da sta se med 16 najboljših uvrstila le Tilen Novak in Aljaž Šmaljcelj,« pojasnjuje trener Uroš Slatinšek, ki dodaja: «Moram pa še poudariti, da sta naši dekleti Nika in Jerca odigrali zelo dobro pare, kjer sta s 3:0 premagali igralki iz Logatca in tako prikazali prav igro, ki jo pogrešam pri njiju, ko igrata posamezne dvoboje!«

 

Peter Hribar je klonil proti Grmu Urbančiču iz Olimpije šele v petem setu, ko je le-ta ubranil prvo zaključno žogo Petra in svojo tretjo pretvoril v zmago. Kristian Hren, ki velikokrat preseneti s kakšnim skalpom, je tokrat za nasprotnika dobil mladinskega reprezentanta Šfiligoja iz Olimpije in izgubil, tako da se je uvrstil med 17. in 32. mestom. Miha Hribar je klonil proti kadetskemu reprezentantu Tilnu Cvetku z 0:3, a je vse tri sete izgubil po podaljških.

 

Kot rečeno, sta se Aljaž Šmaljcelj in Tilen Novak uvrstila med 16 najboljših. Aljaž je v osmini finala tesno klonil proti kolegu iz kadetske reprezentance Paulinu iz Arrigonija. Tilen je drugi dan tekmovanja pričel z gladkih 3:0 proti Kristianu Peršolji, nato pa odigral epski dvoboj proti domačinu Kožulu in zmagal s 4:3 v nizih, ko je ubranil celo eno zaključno žogo.

 

Takoj po težkem dvoboju je moral odigrati polfinalni dvoboj s kolegom Mariem Koblom iz Murske Sobote, s katerim sta sicer osvojila bron v parih. Izločila sta ju Jorgič iz Hrastnika in Šfiligoj iz Olimpije. Tilen je v polfinalu zaostajal že s 1:3, se nato vrnil v igro ter izenačil na 3:3. Prišel je celo do dveh zaključnih žogic, a je nato Mario ubranil prvo z žogico, ki se je dotaknila roba in nato še s tremi zelo kvalitetnimi izmenjavami.

 

»Tilen je ponovno dokazal, da spada v sam vrh slovenskega mladinskega namiznega tenisa z osvojitvijo dveh bronov. Boril se je do zadnjega atoma moči. Za igranje v finalu mu je manjkal tudi kanček sreče,« je zaključil trener Slatinšek. 

 

Foto: arhiv NTK Krka 

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene