Mladi krkaši znova do medalj na kadetskem državnem prvenstvu

 

Kadeti Namiznoteniškega kluba Krka iz Novega mesta so izredno uspešno nastopili na nedavnem državnem prvenstvu za kadete in kadetinje. Aljaž Šmaljcelj je prišel do bronastega trojčka, Peter Hribar pa je postal državni prvak v moških dvojicah.

Barve NTK Krka na kadetskem DP so zastopali: Aljaž Šmaljcelj, Peter Hribar, Žiga Komljanec, Tomaž Hrovat, Jožko Omerzel in Živa Staniša.

Aljaž Šmaljcelj je osvojil bron v posamični konkurenci, v polfinalu je izgubil s kasnejšim zmagovalcem Darkom Jorgičem iz Hrastnika, potem ko je v četrtfinalu s 4:2 izločil prav klubskega kolego Petra Hribarja. Peter se je tako na koncu uvrstil od 5.- 8.mesta. V kvalifikacijah posamične kategorije sta obstala Jožko in Živa, Tomaž in Žiga pa sta se sicer prebila skozi kvalifikacije, kot drugouvrščena iz skupine, a sta v prvem krogu finalne skupine izgubila z Novelom (Arrigoni) in Cvetkom (Muta) ter se tako uvrstila od 17.-32. mesta.

Še bolj uspešno so mladi krkaši nastopili v konkurenci parov. Pri mešanih parih je Aljaž s Pio Mihevc iz Logatca osvojil tretje mesto v mešanih dvojicah, na poti do bronaste medalje sta premagala med drugim tudi druga nosilca Paulina in Sterchijevo iz Izole, ki sta veljala za velika favorita pred dvobojem. Tudi Tomaž Hrovat in Živa Staniša sta nastopala v mešanih parih. Proti ptujski navezi Kranjc/Šegula sta izgubila šele v zadnjem petem setu na 9 v prvem krogu tekmovanja. "Z njima sem bil zelo zadovoljen, ker sta prikazala veliko boljšo igro, kot jo prikažeta v posameznih dvobojih," je ob tem dejal trener Uroš Slatinšek.

V moških dvojicah pa je Peter Hribar skupaj s Tilnom Cvetkom (Muta) postal državni prvak, Aljaž Šmaljcelj pa je z Jakom Sthrosackom osvojil bron. V polfinalu sta jih premagala prav končna zmagovalca.

,,Zelo sem zadovoljen s predstavami vseh svojih varovancev, brez izjeme. Prav vsi so pokazali svoj maksimum, ko je bilo potrebno. Nekaterim se vidi, da treniranje zanje še ni prioriteta poleg šole, medtem ko drugi resnično že odigravajo žogice, na katere bi bil ponosen tudi sam na bližajočem svetovnem prvenstvu. Vesel sem za Aljaža, ki je dosegel ,"bronasti trojček", kakor tudi za Petra, ki je že drugo leto zapored osvojil naslov prvaka v parih, ampak letos v višji starostni kategoriji kot lasnko leto," je še ponosno dodal Slatinšek.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene