Uspešen nastop Uroša Slatinška na svetovnem prvenstvu

 

Tudi drugi tekmovalni dan je bil za slovensko odpravo generalno gledano več kot uspešen. Pred začetkom tekmovanj na izpadanje, so se naši fantje in dekleta izkazali v kvalifikacijskem delu tekmovanja posameznikov.

Po včerajšnjem skoraj popolnem izkupičku se je tudi danes dan začel s trojčkom zmag naših deklet – Jana Tomazini, Manca Fajmut in Alex Galič -, ki so vsa osvojila 1. mesto v skupini in si s tem priigrala predkrog za uvrstitev v glavni del turnirja. To je včeraj uspelo že Sašu Lasanu,Urošu Slatinšku in Janu Žibratu.

S 1. predkrogom sta se zaradi slabše pozicije na svetovni jakostni lestvici morala spopasti le Jan in Manca. Jan je svojega nasprotnika brez težav poslal nazaj v učno klop, Manca pa je morala proti malezijski nasprotnici pošteno garati, da je prišla do zmage z rezultatom 4:2.

Drugi predkrog je že odločal o uvrstitvi v finalni žreb tekmovanja, ki se v Parizu začenja jutri. Prva je bila uspešna Alex, ki je s 4:2 premagala Italijanko Deboro Vivarelli. Njeni prijateljici Jana inManca sta bili žal neuspešni, vseeno pa si zaslužita pohvale za pošteno borbo in odnos, ki sta ga prikazali v francoski prestolnici.

Alex Galič je prišla do fantastičnega uspeha!

Alex Galič je prišla do fantastičnega uspeha!

Pri fantih je bilo že pred začetkom jasno, da ima Saš Lasan proti Ryanu Jenkinsu lepo priložnost in naš Lapi je seveda ni zapravil ter je Valižana premagal s 4:0 ter se tako še tretjič v svoji karieri prebil v finalni del tekmovanja. Preboj v finalni del je uspel tudi navdahnjenemu Slatinšku, ki se v Parizu očitno zares počuti izjemno in je spisal novo romanco z namiznim tenisom. Danes je s 4:2 premagal Iranca Nimo Alamiana in v 34. letu starosti prišel do svoje prve uvrstitve med najboljših 128 na svetovnih prvenstvih.

'Slatinšek-manija' v Parizu se nadaljuje. Pri 33 letih je prvič v karieri prišel do nastopa v glavnem delu žreba posameznikov.

‘Slatinšek-manija’ v Parizu se nadaljuje. Pri 33 letih je prvič v karieri prišel do nastopa v glavnem delu žreba posameznikov.

V konkurenci dvojic smo imeli v ognju Manco in Jano ter Saša in Uroša, oba para pa sta izpadla v 2. predkrogu ter tako obstala v kvalifikacijskem delu tekmovanja.

Jutri bo svojo formo v Parizu prvič preizkusil tudi Bojan Tokić, ki bo poleg nastopa pri posameznikih v paru z Žibratom igral tudi v konkurenci dvojic.

Bojan Tokić je bil v Parizu doslej samo v vlogi opazovalca, toda jutri bo njegova desnica že pela.

Bojan Tokić je bil v Parizu doslej samo v vlogi opazovalca, toda jutri bo njegova desnica že pela.

Jana in Uroš sta na mizi številka 3 dobila dvoboj 1. kroga mešanih dvojic z rezultatom 4:2 ter se prebila med 64 najboljših. Preostali dve dvojici: Jan in Manca ter Saš in Alex sta izgubili.

Za konec smo naših zvestim bralcem dolžni še opravičilo. V Parizu je ogromno težav z internetno povezavo, zaradi česar je naše delovanje zelo oteženo. Hvala za razumevanje in se beremo jutri!

 

Tekmi v skupini za uvrstitev v predtekmovanje: video1, video2.

Tekma 2. kroga predtekmovanja za uvrstitev v glavno tekmovanje.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene