Uroš Slatinšek zmagal na Mastersu 2013 za člane, Aljaž Šmaljcelj med kadeti osvojil 3. mesto


Korošica Manca Fajmut ima za sabo najbolj uspešno sezono v karieri, kar se tiče tekmovanj v konkurenci članic. Fajmutova je v finalu z rezultatom 4:1 premagala Alex Galič, ki je svojih 9 življenj porabila v polfinalu, ko je za zmago proti Nini Zupančič osvojila zadnje tri nize. Na stopničkah je bila še domačinka Ivana Zera.
Na tekmovanju Masters ima pravico nastopa zgolj najboljših 16 tekmovalcev na jakostnih lestvicah NTZS v kategorijah mlajših kadetov, kadetov, mladincev in članov. Zmage v mlajših kategorijah so si sicer priigrali še Deni Kožul (mladinci), Nina Zupančič (mladinke), Darko Jorgić (kadeti), Nika Naglič (kadetinje), Aljaž Frelih (mlajši kadeti) in Aleksandra Vovk (mlajše kadetinje).


Za NTK Krko so tudi nastopali:

  1. Tilen Novak
  2. Aljaž Šmaljcelj
  3. Peter Hribar in
  4. Jožko Omerzel


Aljaž je že s prvo partijo proti Kolblu potrdil, da ni naključje, da je pretekli četrtek postal šolski Državni prvak. Premagal, ga je s 3:1 in se tako uvrstil med 8 najboljših mladincev. Kasneje je izgubil s Jorgičem v ¼ finalu, ampak vseeno uvrstitev od 5-8 mesta je odličen uspeh.
V kadestki konkurenci je začel bolj slabo in prvo tekmo šele v 5.setu premagal Erjavca iz Mengša. Za vstop med najboljše 4 je isto imel težko delo, kjer je s 3:2 premagal Strohsacka iz Rakeka, a vse to dokazuje, da je Aljaž, ko gre za razlike in 5 sete vedno psihično stabilen, kar je odlika za vsakega igralca. V polfinalu je izgubil s kasnejšim zmagovalcem Jorgičem iz Hrastnika, ampak tokrat s 1:3. Bronasta medalja je lep uspeh Aljaža in obenem potrditev 4.mesta na končni državni lestvici.

Peter Hribar je nastopal v dveh kategorijah. Pri mladincih je naletel takoj na enega izmed favoritov Patrika Sukiča iz Keme ter moral priznati premoč s 1:3 po hudi borbi. Obstal je tako v osmini finala.
Pri kadetih je v osmini finala premagal Pejakič Davorja iz Letrike Nova Gorica s 3:1 v nizih in se tako uvrstil med 8 najboljših. V ¼ finalu je v najbolj razburljivejšem dvoboju tekmovanja klonil s 3:2 proti Paulini iz Arrigonija, ko je Paulin ubranil 5 zaključnih žog.

Tile Novak je prav tako nastopal v dveh kategorijah in sicer pri članih in mladincih. Pri članih je imel smolo z žrebom in naletel na glavnega favorita Jana Žibrata, ki igra v Nemčiji in izgubil s 0:4. Pri mladincih je prvo tekmo gladko premagalČrta Urbančiča iz Olimpije, nato pa v ¼ finala izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu Deniju Kožulu iz Logatca s 1:3 v nizih.

Jožko se je prvič letos prebil med najboljših 8 v Sloveniji v svoji(mlajši kadeti) konkurenci. V 1/8 finala je premagal Jožeta Urha iz Vesne z rezultatom 3:2. V ¼ finalu je klonil s kasnejšim zmagovalcem turnirja Frelihu Aljažu iz Ljubnega in tako maksimalno zaključil sezono.

Vsi naši tekmovalci so MASTERS odigrali maksimalno. Zelo se vesel, da imamo letos dva igralca, ki nas bosta zastopala na Evropskem prvensvtu za mladino na Češkem.

Več na NT Svet: http://ntsvet.com/mladinske-selekcije/drzavna-tekmovanja-m/masters-opomnil-da-vse-le-ni-tako-crno/

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene