V Novem mestu s slovesnostjo in podpisom pogodb zaključili uspešno sezono

 

V Dolenjskem namiznoteniškem centru, kjer domuje NTK Krka, je danes potekal slovesni zaključek ene izmed najbolj uspešnih sezon v zgodovini tega ambicioznega kluba. Na slovesnosti sta predsednika Namiznoteniške zveza Slovenije in predsednik NTK Krka med drugim podpisala pogodbo o medsebojnem sodelovanju, ki bo zagotavljala rast panoge v naši državi.

 

V počastitev izjemno uspešne sezone NTK Krka, je v Drgančevju, kjer stoji Dolenjski namiznoteniški center in se s 1. septembrom odpira tudi Namiznoteniški trening center Slovenije, danes potekala slovesnost, ki jo je povezovala Sajda Slatinšek, zbrane pa so nagovorili predsednik NTZS mag. Marjan Hribar, predsednik NTK Krka Tomaž Kralj, trener in igralec Uroš Slatinšek, župan občine Novo mesto Alojzij Muhič in vodja NT centra ter selektor za mladino Jože Urh.

Kot prvi je besedo prevzel g. Kralj, ki se je zahvalil vsem sponzorjem, zaposlenim in vsem prostovoljcem, ki mu zadnja leta pomagajo pri uresničevanju ambicioznih ciljev. Izpostavil je tudi iniciativo NTK Krka s katero so zagotovili brezplačne ure namiznega tenisa na osnovnih šolah, na katerih je pod vodstvom Dušana Hočevarja sodelovalo več kot 150 dolenjskih otrok. Kljub vedno večji veljavi tega dolenjskega kluba, pa načrtov za prihodnost predsedniku ne manjka: »Cilj našega kluba je postati eden izmed najboljših klubov v Evropi za delo z mladimi. Radi bi ustvarili okolje, kamor bi se naši igralci radi vračali, verjamem pa da bodo naši igralci s trenutno garnituro in ambicijami čez nekaj let posegali po dobrih rezultatih tudi v evropskem merilu.«

Za g. Kraljem je besedo prevzel letos odlični Uroš Slatinšek, ki je izpostavil vse največje uspehe svojih varovancev v državnem in mednarodnem merilu, pri tem pa dejal, da se bo v prihodnje pridružil Jošku Šimicu pri delu z najmlajšimi, saj verjame, da bodo že čez nekaj let posegali po državnih medaljah.

Po uvodu, ki je bil namenjen predstavitvi letošnjih uspehov NTK Krka in nadaljnji viziji kluba, sta Jože Urh in mag. Marjan Hribar predstavila Namiznoteniški trening center Slovenije. Urh se odprtja centra že veseli: »Dejansko vsi vpleteni že nestrpno čakamo na 1. september in prepričan sem, da se bomo odlično počutili in dobro delovali. Namizni tenis je postal globalen šport, kjer je konkurenca huda. Ponosen sem, da v Sloveniji delujemo z domačo trenersko in igralsko zasedbo, naša naloga pri delu z mladimi pa je, da jim omogočimo odlične pogoje za napredek, tako da bodo čez nekaj let uspešno zamenjali naše trenutne članske reprezentante.«

Predsednik NTZS mag. Hribar se je dotaknil problematike lokacije centra, ki je šla mnogim v slovenskem prostoru v nos. Ob tem je poudaril, da je namizni tenis v Sloveniji prisoten v vseh regijah, še najmanj uspešna pa je v zadnjih letih Ljubljanska: »Preveč ljudi misli, da lahko v Sloveniji središče postavimo samo v Ljubljani. Dejstvo je, da je namizni tenis prisoten po vsej Sloveniji, zato ne preseneča, da so uspešni predvsem klubi, ki ne prihajajo iz večjih mest. Pri namiznem tenisu je potrebna velika mera strokovnosti, miru in potrpljenja in morda lahko ravno to ponudimo v manjšem okolju. Zahvalil bi se Mestni občini Novo mesto na čelu z županom, ki je velik ljubitelj športa in to dokazuje tudi z dejanji ter Sajdi Slatinšek, ki je opravila nešteto telefonskih pogovorov in zelo me veseli, da 1. septembra v Novo mesto prihaja 12 mladih upov.« Po svojem govoru je mag. Hribar s predsednikom NTK Krka g. Kraljem podpisal tudi pogodbo o medsebojnem sodelovanju NTZS in dolenjskega kluba, v okviru katere bodo skupaj stremeli k napredku in mladim upom zagotavljali možnost za kvaliteten trening.

Župan Novega mesta g. Alojzij Muhič je bil presenečen in vesel nad dobrimi rezultati kluba v preteklem letu ter je dejal, da si želi, da bi se le-te nadaljevali tudi v prihodnje, dejal pa je tudi, da si še naprej želi dobrega sodelovanja ter da v prihodnjih letih ne izključuje možnosti širitve dvorane, ki utegne biti zaradi velike zasedenosti premajhna.

Ob koncu uradnega dela je mag. Hribar pod okriljem NTZS podpisal tudi pogodbo z g. Muhičem in sicer bo Namiznoteniški trening center Slovenije kandidiral na javnem razpisu za dodelitev licence nacionalnega panožnega centra, s pomočjo katere bi ob pozitivnem razpletu lahko prišli do finančnih sredstev, ki bi dovoljevala še nadgraditev zastavljenih načrtov.

Kot se spodobi, je nato sledila še podelitev priznanj in sicer je spominek za svojo pomoč pri razvoju NTK Krka prejel župan g. Muhič, posebno priznanje za svoje neumorno delo za dobrobit NTK Krka v zadnjih 20 letih pa sta prejela Ivan Kapš in mag. Marjan Hribar.

Druženje se je končalo zunaj na soncu, kjer so vsi prisotni sproščeno kramljali ob hrani z žara.

p1130340 p1130345 p1130354 p1130365 p1130366 p1130367 p1130371 p1130375 p1130381 p1130383 p1130385 p1130388 p1130389 p1130391

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene