Izjemen uspeh na evropskem prvenstvu v Ostavi

 

V Ostravi se je danes s finalnimi obračuni končal ekipni del evropskega prvenstva, kjer so nas tako prijetno presenetili kadeti, ki pa so danes v finalu po novem trilerju žal morali priznati premoč domači ekipi Češke. Kljub finalnemu porazu razloga za obžalovanje ni, v Slovenijo se konec tedna namreč naša reprezentanca vrača (najmanj) s srebrom.

Po zmagi dvojice je kazalo celo na zmago

Odisejada naših kadetov se je danes končala s finalnim porazom proti Češki z rezultatom 2:3. Potem ko je Erik Paulin v prvi tekmi pričakovano klonil proti Tomasu Polanskemu in je Darko Jorgić v drugi tekmi z zmago nad Patrikom Klosom stvari postavil nazaj na svoje mesto, je naše apetite po zlati medalji dvignila tekma dvojic, katero sta naša šampiona dobila z rezultatom 3:1. V četrti tekmi sta se tako pomerila najboljša igralca ekipnega dela prvenstva Jorgić in Polansky in vse je bilo pripravljeno za velik triumf Darka, toda 15-letni domačin je kljub enormnemu pritisku vzdržal in odigral eno izmed najboljših tekem v življenju ter s 3:0 odpravil našega najboljšega kadeta. Tako sta se v odločilni tekmi pomerila Paulin in Klos. Prvi niz je gladko pripadel Primorcu, ki je dominiral vse do sredine drugega niza, nato pa je Klos, ki je pred tem povsem podlegel pritisku, padel v trans in do konca tekme preprosto ni več zgrešil ter svoji reprezentanci na domačih tleh priigral prvo zlato kolajno v zgodovini kadetskega ekipnega prvenstva.

Kljub priložnosti, ki se je našima junakoma ponudila, časa za žalovanje preprosto ni. Srebrna kolajna se bo z zlatimi črkami zapisala v slovensko namiznoteniško zgodovino in prihodnjim generacijam zagotovo ne bo lahko ponoviti uspeha. Poleg Darka in Erika velja omeniti še Aljaža Šmaljclja in Tilna Cvetka, ki v ekipnem delu prvenstva zaradi težavnosti tekem nista prišla do priložnosti, ob tem pa seveda še trenerja Mateja Petarja, ki zadnjih nekaj let aktivno sodeluje v mladinskem reprezentančnem pogonu, ob takem uspehu pa bo pozabil na nekaj sivih las, ki jih je dobil tekom stresnega ekipnega dela tekmovanja.

V kadetski konkurenci je v tekmi za 3. mesto Romunija s 3:1 premagala Francijo in tako osvojila bronasto kolajno.

 

Slovenija – Češka 2:3
Erik Paulin – Tomas Polansky 1:3 (7, -7, -9, -7)
Darko Jorgić – Patrik Klos 3:0 (7, 8, 6)
Jorgić/Paulin – Polansky/Klos 3:1 (9, 6, -9, 8)
Darko Jorgić – Tomas Polansky 0:3 (-8, -7, -5)
Erik Paulin – Patrik Klos 1:3 (2, -8, -1, -2)

Konec francoske vladavine

Za največje presenečenje dneva so poskrbeli mladinci iz Italije, ki so na krilih Leonarda Muttija in Alessandra Baciocchija v finalu z rezultatom 3:1 premagali Francijo in tako končali njihovo petletno vladavino. Tretje mesto pri mladincih so osvojili Poljaki.

Pri dekletih so tako v kadetski, kot tudi mladinski konkurenci naslov pobrale Romunke, ki so potrdile status najboljše mlade ženske ekipe zadnjih let.

Kadetinje izpadle iz 1. divizije

Poleg kadetov so danes v ring stopile še naše kadetinje, ki so imele na začetku dneva še možnosti za 17. mesto in s tem obstanek v elitni diviziji, vrata pa so jim v prvi tekmi dneva zaprle Nizozemke, ki so bile boljše s 3:1. V tekmi za 19. mesto so Gaja Paradiž, Ana Tofant, Nika Naglič in Aleksandra Vovk klonile še proti zahodnim sosedam z Madžarske in osvojile končno 20. mesto. Pri tem pa je potrebno omeniti, da v Ostravo zaradi poškodbe kolena ni odpotovala naša najboljša kadetinja Tamara Pavčnik.

Jutri se začenja posamezni del prvenstva

Po petih dneh ekipnih bojev, se jutri začenja še petdnevni ciklus bojev v konkurencah posameznikov, dvojic in mešanih dvojic. Kot prvi bo od naših za mizo stopil današnji slavljenec Tilen Novak, ki je v Ostravi dočakal polnoletnost, za darilo pa se bo v paru z Irko Ludlow ob 14h predstavil na mizi številka 1, kar pomeni, da ga bomo lahko spremljali v neposrednem prenosu na Laola1.tv. Jutri nas tako čaka najmanj 15 tekem naših reprezentantov (odvisno od razpleta predkrogov), prav vse pa bomo pospremili tudi na naši spletni strani – ne zamudite! Tekmovalni spored se prične ob14h, tako da si lahko vsi počitnikarji privoščite nekoliko daljši spanec.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene