Pušnik in Šimic v Južni Afriki do brona na Svetovnih igrah transplantiranih bolnikov

Na igrah je sodelovalo 1800 športnikov in 1000 spremljevalcev iz 48 držav. Tekom celotnega tedna so potekala tekmovanja v različnih športih, med drugim pa tudi močan turnir v namiznem tenisu. Po DP v namiznem tenisu lani Novembra v Slovenj Gradcu, ki je služil kot delne kvalifikacije, so se turnirja udeležili trije namiznoteniški igralci in sicer Joško Šimic iz Novega Mesta, Bojan Černjak iz Mežice in Boris Pušnik iz Slovenj Gradca. Vsi so nastopali v kategoriji 40-49 let, ki je hkrati najštevilčnejša in najkakovostnejša.

Prvi dan turnirja je bilo na sporedu posamično tekmovanje, ki je potekalo v skupinah po 4 tekmovalce, od koder sta se dva najboljša uvrstila v drugi krog tekmovanja. Iz skupin sta se v drugi krog uspela prebiti Šimic in Pušnik, Černjak pa je z eno zmago v skupini obstal v predtekmovanju. Šimic in Pušnik sta uspešno nadaljevala tudi v naslednji krog in uspela premagati svoje nasprotnike.

V osmini finala je Pušnik naletel na kasneje drugo uvrščenega Grka, ki vsako leto pobira medalje na evropskih in svetovnih igrah in dvoboj izgubil, vendar prikazal najboljšo igro doslej. Tako je Pušnik zaključil tekmovanje na 9. – 10. mestu, kar je do sedaj njegov največji uspeh na evropskih in svetovnih igrah.

Šimic je nadaljeval z odlično igro tudi v osmini finala in premagal madžarskega nasprotnika v že praktično izgubljenem dvoboju. V četrtfinalu pa je bil Šimicev nasprotnik Grk, ki je bil usoden že za Pušnika in poskrbel, da je ista usoda doletela tudi Šimica, ki se je tako uvrstil na 5. – 6. mesto.

Naslednji dan se je turnir nadaljeval v dvojicah v katerih sta bila v konkurenci samo Šimic in Pušnik, ki sta iz svoje skupine prišla kot drugo uvrščena in nadaljevala z odličnimi igrami – do polfinala so padli bolje rangirani Grki in Madžari -, nato pa sta naša igralca v borbi za vstop v veliki finale izgubila s kasneje drugo uvrščenima Francozoma. Tako sta z uvrstitvijo na tretje mesto ponovila uspeh z lanskih Evropskih iger v Zagrebu, kjer sta prav tako v polfinalu izgubila proti istemu paru.

Slovenska reprezentanca je nastopala tudi v drugih športih: bowling, petanka, plavanje, atletika in osvojila eno zlato medaljo v petanki posamezno – Zdravka Žižič.

Vir: Namiznoteniški svet

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene