V prvi tekmi sezone Novomeščani s 5:2 boljši od Mengšanov

Prva ekipa NTK Krka je v soboto ob 17h pričela z novo sezono slovenske namiznoteniške lige. Na domačem terenu v Dolenjskem namiznoteniškem centru v Dragančevju so se naši fantje za uvod pomerili z ekipo NTS Mengeš.

Poleg Uroša Slatinška, Nevena Karkovića in Tilna Novaka, ki so udarni trio tvorili že lani, je svoj krst v elitni ligi dočakal tudi letošnja okrepitev in junak letošnjega Mladinskega evropskega prvenstva Darko Jorgić, ki je Dolenjcem s tesno zmago proti Davidu Orešniku, priigral prvo točko v dvoboju in tako napovedal uspešno sezono za Novomeščane, ki bodo letos skušali še izboljšati lansko 3. mesto.

Pri gostih se je danes izjemno izkazal levoroki Klemen Jazbič, ki je s 3:0 ugnal tako Jorgića, kot tudi Novaka in Mengšanom priigral edini dve točki na tekmi. Končni rezultat 5:2 za NTK Krka I je zapečatil Slatinšek, ki se tudi letos očitno ne misli ustavljati in je že na prvi tekmi znova prišel do trojčka zmag – izgubil je samo en niz proti Jazbiču.

Svoj pečat k zmagi je dodal tudi Tilen, ki je letos zakorakal v člansko konkurenco. Če je v lanski sezoni 18-letni Novak zapravil številne priložnosti za zmago, pa je danes po pravi drami na tekmi z Andražem Avbljem na koncu na svoje in trenerjevo olajšanje le izšel kot zmagovalec.

Prihodnjo soboto naše igralce znova čaka tekma v domači dvorani, tokrat v goste prihaja Velenjski NTK Tempo in morda nas čaka nov obračun med bratoma Slatinšek.

Podrobne rezultate tekme lahko najdete na naslednji povezavi.

.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene