Za Krkaši pester ligaški konec tedna

Prva ekipa je že v petek odigrala zaostalo tekmo 3. kroga 1. SNTL proti aktualnim državnim prvakom iz NTK Kema Puconci. Novomeščani, ki so letos okrepljeni z Darkom Jorgićem, so pred začetkom tekme strategu Prekmurcev Štefanu Kovaču zagotovo kratili nočni spanec, toda prvaki so na domačem terenu vzdržali nalet Novomeščanov, ki so bili zelo blizu zmage. Po prvih dveh krogih je bilo po dveh zmagah Uroša Slatinška nad Mitjo Horvatom in Patrikom Sukičem ter presenetljivo zmago Tilna Novaka nad Bojanom Ropoša stanje poravnano na 3:3, nato pa je domačine rešil Ropoša, ki je s 3:0 Urošu prizadejal prvi letošnji ligaški poraz. V 8. tekmi je Horvat s 3:1 odpravil še Jorgića in svoji ekipi priboril prvo pomembno zmago v letošnji sezoni.

Dan kasneje je prvo ekipo čakal nov težak test proti NTK Ilirija, ki je bila po treh krogih še neporažena. Tokrat so bili naši igralci izvrstni in so dvoboj dobili z rezultatom 5:1. Pri gostih je Tomaž Roudi s 3:2 premagal obolelega Tilna Novaka, vse ostalo pa je ostalo na Dolenjskem. Slatinšek in Jorgić sta prispevala po dve zmagi, eno zmago pa je v svoji prvi tekmi v letošnji sezoni zabeležil še Neven Karković. Po štirih krogih tako Novomeščani zasedajo 3. mesto na lestvici, že v prihodnjem krogu pa jih 19. oktobra v Mariboru čaka nov derbi proti tamkajšnjemu ŽNTK Zavarovalnica Maribor.

Poleg 1. SNTL, ki se je letos pričela že 7. septembra, se je danes začela tudi 2. SNTL za moške, kjer nastopa druga ekipa novomeškega kluba. Miha Hribar, Peter Hribar, Aljaž Šmaljcelj, Tilen Cvetko, Žiga Komljanec in Kristian Hren so dopoldne najprej s 5:1 premagali NTK Gorica, nato pa so morali popoldne z rezultatom 0:5 priznati premoč igralcem iz NTK Arrigoni. Po 1. krogu mladci zasedajo 5. mesto, čez tri tedne pa jih čakata dve gostovanji pri PPK Rakek in NTK Križe.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene