ŽNTK Zavarovalnica Maribor padel na domačih tleh!

matej1

Derbi 5. kroga 1. SNTL v Mariboru med domačim ŽNTK Zavarovalnica Maribor in našim NTK Krka I se je po več kot dveh urah in pol igre končal z zmago Dolenjcev z rezultatom 5:4. Pri Novomeščanih je vnovič blestel Uroš Slatinšek, ki je zabeležil tri zmage - Gregor Zafoštnik in Zvonko Plohl sta padla s 3:0, letos odlični Matic Slodej pa s 3:2. Pomembno zmago za naše igralce je prispeval letošnji novinec v ekipi Darko Jorgić, ki je s 3:1 ugnal Plohla, v odločilni 9. tekmi pa je vse svoje znanje prikazal Neven Karković, ki je proti Plohlu slavil brez izgubljenega niza. S to zmago so Dolenjci na lestvici prehiteli Štajerce in se po novem nahajajo na 2. mestu. V playoff vodijo prva štiri mesta, jasno pa je, da si ekipe želijo izgoniti 4. mesta in s tem polfinalni obračun proti igralcem NTK Kema I, ki tudi po petih krogih ostajajo neporaženi.

Poleg prve ekipe so bili danes aktivni tudi mlajši člani novomeškega kluba, ki nastopajo v 2. SNTL za moške. Miha Hribar, Aljaž Šmaljcelj, Peter Hribar in Tilen Cvetko so danes gostovali pri PPK Rakek in NTK Križe ter obakrat izgubili z rezultatom 3:5. V dopoldanski tekmi je pri Notranjcih blestel nekdanji mladinski reprezentant Jurij Zdovc, ki je v trilerju dneva s 3:2 (10, 10, -9, -22, 9) premagal Cvetka, v popoldanski tekmi pa so mladi Dolenjci že povedli s 3:0, nato pa morali priznati premoč precej izkušenejšim Gorenjcem. Po dveh krogih ekipa NTK Krka II zaseda predzadnje 9. mesto na ligaški tabeli.

Prvo ekipo prihodnji vikend čaka rutinski obračun proti kadetski ekipi NTK Ptuj, drugo ekipo pa znova čaka tri tedne dolga pavza, bodo pa Darko Jorgić, Tilen Cvetko in Peter Hribar med 29. oktobrom in 3. novembrom na Otočcu na Svetovnem kadetskem izzivu zastopali našo reprezentanco.

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene