Cvetko v finalu po petih nizih strl odpor Hribarja

20131020 184305

Na drugem letošnjem srečanju slovenskih kadetov in kadetinj je nastopilo kar 105 tekmovalcev in znova lahko poročamo o lepem uspehu dolenjskega kluba. Najboljša slovenska kadeta Tilen Cvetko in Peter Hribar nista dovolila presenečenj in sta se na tekmovanju, ki se je zaradi tehničnih težav zavleklo v pozno popoldne, ponovno srečala v finalu. V polfinalu je Cvetko s 3:1 premagal Prekmurca Luko Norčiča, Hribar pa tudi s 3:1 domačina Nejca Erjavca.

Finale je bilo izjemno gledljivo in napeto, tako da je lahko novomeški trener in igralec Uroš Slatinšek preprosto užival in se veselil novega uspeha svojih varovancev. Tilen, ki je letos v NTK Krka prestopil iz NTK Muta je pri vodstvu z 2:1 v nizih v četrtem nizu že držal varno prednost s 6:1, toda večno borbeni Peter se ni predal in je uspel 4. niz dobiti z rezultatom 12:10. V odločilnem nizu je vseskozi vodil Cvetko in kljub temu, da se je Hribar na koncu uspel približati, je Korošec v dresu Novomeščanov dobil tudi drugi letošnji odprti turnir za kadete - zadnji niz se je končal z rezultatom 11:8.

Tekmovanje dekelt je bilo polno presenečenj in je na koncu okronalo Nušo Bolte, omeniti pa velja tudi odličen nastop Krkašice Žive Staniša, ki je v predtekmovalni skupini ugnala slovensko reprezentantko pri mlajših kadetinjah Tjašo Novak in na koncu osvojila vzpodbudno 17. - 24. mesto. V predkrogu finalnega dela je bila od nje s 3:0 boljša Tara Kobetič, ki na Živo sicer nima lepih spominov, saj je pretekli vikend proti nje izgubila finalni obračun na 2. MRNTZ-ju v Novem mestu.

Tudi po drugem letošnjem turnirju, ki šteje za državne jakostne lestvice, Tilen in Peter ostajata trdno na vrhu, Živa pa je iz 32. napredovala na 27. mesto in utegne ob morebitnih odpovedih celo ujeti mesto na turnirju Top-8, kjer sicer nastopa najboljših 24 igralcev s tekoče lestvice. Omenjeni turnir se bo sicer 8. decembra odvil prav v Novem mestu.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene