Azijci v četrtfinalu razblinili sanje o drugi slovenski medalji

IMG 8434

Njihovo moč sta v četrtfinalu najprej izkusili naši dvojici Darko Jorgić in Erik Paulin ter Tamara Pavčnik in Gaja Paradiž. Fanta sta morala opoldne z 1:3 priznati premoč prvima nosilcema turnirja Chuqin Wangu in Takutu Izumu, naši dekleti pa sta bili brez možnosti proti 2. nosilkama turnirja Li Yiran in Mak Tze Wing.

Namiznoteniški dragulj iz Hrastnika Darko Jorgić je v osmini finala posameznikov pobegnil iz zapora in po sedmih napetih nizih ugnal Kanadčana Alexandra Morana, nato pa je bil v večernem sporedu nemočen proti Korejcu Minhi Hwangu, ki je slavil s 4:0. Že v osmini finala je medalji v slovo pomahal Erik Paulin, ki je z 2:4 izgubil proti Argentincu Horaciu Cifuentesu.

Pogled na finalne žrebe pri posameznikih in dvojicah je sicer evropskim očem neprijazen. Pri kadetih so se v polfinale uvrstili štirje Azijci, pri dekletih je kvartet uspelo nekoliko razbiti le Rusinji Marii Malanini, ki je v četrtfinalu s 4:2 premagala Korejko Kim Jiho, tudi v obeh konkurencah dvojic pa vse kaže na azijski finale. Tekmovanje je sicer specifično, saj se igrajo dvoboji prav za vsa mesta, tako da bodo danes in jutri aktivni še prav vsi igralci, ki bodo lovili čim višjo uvrstitev.

Največje svetovno kadetsko tekmovanje na svetu se bo v ŠRC Otočec zaključilo jutri. Polfinalni boji se začnejo ob 10. uri zjutraj, finalne obračune pa si boste lahko ogledali od 16h naprej.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene