Cvetko in Hribar do novega lepega mednarodnega uspeha

mms img681346192

Trije ligaški porazi na črno soboto

 

V 7. krogu 1. SNTL za moške se je ekipa NTK Krka I v postavi Uroš Slatinšek, Tilen Novak, Darko Jorgić in Neven Karković odpravila na gostovanje v Vrtojbo, kjer je nekoliko presenetljivo zabeležila drugi letošnji poraz. Domačini so bili na krilih Ludvika Peršolje in Janeza Tomšeta - pomagal jima je še nekdanji Krkaš Janez Petrovčič - boljši z rezultatom 5:3. Peršolja je zabeležil tri zmage in Slatinšku prizadejal še drugi letošnji poraz v ligaškem tekmovanju, Tomše pa je z zmagama nad Novakom in Jorgićem prispeval dve točki. Ob porazu in zmagi Mariborčanov na derbiju proti Puconcom s 5:2, so Novomeščani padli na 3. mesto ligaške tabele.

Druga ekipa NTK Krka, ki nastopa v 2. SNTL, je na domačem parketu v soboto zabeležila dva poraza. Od Mihe Hribarja, Aljaža Šmaljclja, Kristiana Hrena in Žige Komljanca so bili najprej s 5:1 boljši igralci NTK Muta, nato pa s 5:2 še igralci NTK Sobota. Po šestih odigranih tekmah in eni zmagi, se novomeški podmladek trenutno nahaja na predzadnjem 9. mestu.

Slatinšek zaostal le za Peršoljo

V nedeljo, 10. novembra, je bil na Ravnah na Koroškem odigran 1. TOP za člane in članice v letošnji sezoni. Novomeški klub sta zastopala Uroš Slatinšek in Tilen Novak. 'Slatki' je kot najboljši član na aktualni lestvici NTZS v 1. kvalitetni skupini imel vlogo 1. nosilca. Turnir je končal z razmerjem zmag in porazov 6:1 - znova je bil zanj usoden Peršolja, ki je turnir zaključil brez poraza in se tako veselil končne zmage, Slatinšek pa se je moral zadovoljiti z 2. mestom. Novak je v 2. kvalitetni skupini ob 4 zmagah in 3 porazih osvojil končno 5. mesto. Darko Jorgić je po napornem tekmovalnem urniku nedeljo izkoristil za prepotreben počitek.

Cvetko in Hribar v četrtfinalu dvojic

V madžarskem Szombathelyju je med 6. in 10. novembrom potekal ITTF Premium Junior Circuit za mladince in kadete. Darko Jorgić se je kot edini mladinec iz Slovenije na izjemno močnem turnirju uspel prebiti v finalni del tekmovanja, nato pa tam v 1. krogu moral priznati premoč Špancu Miguelu Vilchezu z rezultatom 3:4.

Super rezultat je znova uspel Tilnu Cvetku in Petru Hribarju, ki sta v konkurenci kadetskih dvojic osvojila odlično 5. - 8. mesto, potem ko sta v osmini finala s 3:2 izločila Singapursko navezo Poh/Tan.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene