Zmaga nad Velenjčani za uvrstitev v polfinale Pokala RS; Jorgić v finalu 1. OT za člane do 21 let

Darko U-21

Še pred nedeljskim turnirjem, je prva ekipa NTK Krka že v ponedeljek odigrala četrtfinalno tekmo Pokala Republike Slovenije in z rezultatom 5:2 premagala velenjski NTK Tempo. Pri Novomeščanih je nov trojček zmag zabeležil Uroš Slatinšek, ki je s 3:1 ugnala tudi svojega brata Jureta, svoje pa je dodal še najboljši slovenski mladinec Darko Jorgić, ki je premagal starejšega izmed bratov Slatinšek in Martina Goloba. Pri gostih sta J. Slatinšek in Žiga Jazbec premagala razglašenega Tilna Novaka. V polfinale Pokala RS sta se že uvrstili tudi ekipi NTK Kema Puconci I in NTK Kema Puconci II, zadnjega udeleženca finalnega turnirja četverice, ki bo potekal v soboto, 14. decembra, pa bomo dobili v torek, ko se bosta v zasotali tekmi četrtfinala pomerila favorizirani ŽNTK Zavarovalnica Maribor in NTK Ilirija.

Prvo letošnje republiško srečanje mlajših kadetov in članov do 21 let, ki je v nedeljo, 1. decembra, združeno potekalo v Cerknici, je znova potrdilo, da mladi igralci dolenjskega kluba korakajo po pravi poti. Mlajša kadeta Mitja Omerzel in Živa Staniša sta uspešno opravila s predtekmovalno skupino in se prebila v finalni del. Na koncu sta oba osvojila 9. - 16. mesto, kar je za oba lep uspeh!

Pri mlajših članih se je žreb finalne skupine lepo poigral z našimi igralci. V osmini finala je moral Darku Jorgiću premoč priznati Aljaž Šmaljcelj, v četrtfinalu pa še Tilen Novak. 15-letni Hrastničan v dresu Krke je kasneje v polfinalu s 4:1 premagal Denisa Pintarja, v finalu pa je bil od njega s 4:0 boljši članski reprezentant Ludvik Peršolja.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene