NTK Krka do naslova ekipnih državnih prvakov pri mladincih!

DSC 8957

Državna prvenstva v sezoni 2013/2014 pod okriljem Namiznoteniške zveze Slovenije so se ta vikend pričela na Muti, kjer je v soboto in nedeljo, 11. in 12. januarja, potekalo Ekipno državno prvenstvo RS za mladince. Novomeška Krka je imela vlogo 1. nosilca tekmovanja in fantje v postavi Darko Jorgić, Tilen Cvetko, Peter Hribar in Miha Hribar pod taktirko Uroša Slatinška niso razočarali.

V soboto so v skupinskem delu najprej s pol moči odpravili NTS Mengeš s 5:0, nato pa s 5:1 še prekmurski NTK Sobota. Večerna tekma proti NTK Olimpija je bil prvi pravi test za Dolenjce. Pri Ljubljančanih je sicer Tom Šfiligoj premagal vse 3 igralce Krke, vendar Darko, Tilen in Peter niso dovolili presenečenja in so slavili s 5:3. Še kako pomemben je bil preobrat Jorgića proti Črtu Grmu Urbančiču, saj je Hrastničan v dresu Novomeščanov zaostajal že z 1:2 v nizih in 0:7 v 4. nizu, na koncu pa slavil po petih nizih.

Nedeljska borba za 1. - 4. mesto je bila tako precej srdita. Novomeščanom in Ljubljančanom so se iz druge predtekmovalne skupine v njej pridružili še ekipi NTK Logatec in NTK Kema. Pri Logatčanih Deni Kožul ni uspel pripeljati Notranjcev do zmage, potem ko ga je povsem povozil Jorgić in Dolenjcem zagotovil novo zmago z rezultatom 5:3.

O naslovu prvaka je tako odločala zadnja tekma proti Prekmurcem iz NTK Kema Puconci, kjer so igrali Patrik Sukič, Damjan Zelko in Luka Norčič. Zelko je uspel premagati mlajšega izmed bratov Hribar in tako je bilo jasno, da bo o razpletu dvoboja odločala 7. tekma med Jorgićem in Sukićem. Jorgić je povedel z 2:1 v nizih in imel v 4. nizu že na voljo žogico za zmago, vendar se 17-letnik iz Puconcev ni predal in je izsilil odločilni niz, tam pa je Jorgić ostal hraber in ga je dobil z rezultatom 11:7 ter tako Novomeščane povedel v vodstvo s 4:3. V osmi tekmi se je domačin z Mute v dresu Krke Tilen Cvetko nekoliko poigral z živci soigralcev, na koncu pa le s 3:2 premagal Zelka in Novomeščanom tako zagotovil drugi naslov državnih ekipnih prvakov v zgodovini kluba. V sezoni 2011/2012 so bili uspešni kadeti.

Lansko leto je mladinska ekipa v postavi Tilen Novak, Miha Hribar, Aljaž Šmaljcelj, Peter Hribar in Kristitan Hren osvojila 2. mesto, vendar so tekmovanje zapustili precej razočarani, saj so jih v borbi za 1. mesto premagali Primorci iz NTK Letrika, kjer je poleg sedanjega članskega reprezentanta Ludvika Peršolje, ključni delež k zmagi prispeval član italijanske mladinske izbrane vrste Luca Bressan, ki je lani igral za igralce iz Vrtojbe in izkoristil sicer regularen, vendar pereč pravilnik Namiznoteniške zveze Slovenija. Slatinškova četa je tako ta vikend na Koroškem lansko razočaranje pustila za seboj in več kot zasluženo visoko v zrak dvignila pokal za 1. mesto.

Po zmagoslavju na Pokalu Republike Slovenije konec decembra, je to nov 'velik kamen' v mozaiku uspehov Dolenjcev, ki bodo na ponovitev uspeha računali že čez dva tedna, ko bosta na Ravnah na Koroškem Tilen Cvetko in Peter Hribar ob pomoči Mitje in Jožka Omerzela skušala dolenjsko barko pripeljati še do naslova ekipnih državnih prvakov pri kadetih. Lani so Dolenjci po podobnem scenariju kot pri mladincih zasedli 2. mesto in morali priznati premoč NTK Arrigoni, kjer je bil prav tako jeziček na tehtnici Italijan Michele Vigini.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene