Novak na 2. OT za mlajše člane po zmagi nad Jorgićem do 3. mesta

Novak

'Dvojnega' turnirja na severo-vzhodu Slovenije se je skupaj udeležilo kar 12 igralcev NTK Krka, ki so se na Dolenjsko vrnili z enim odličjem.

Zanj je poskrbel Tilen Novak, ki je v tekmovanju mlajših članov uspešno opravil s kvalifikacijami, nato v osmini finala premagal Andreja Najdiča Andrina, v četrtfinalu pa še soigralca Darka Jorgića s 4:1 (8, -15, 4, 6, 5). Novaka je kasneje v polfinalu po štirih nizih zaustavil domačin Patrik Sukič, ki je na koncu osvojil 2. mesto. Zmagal je Deni Kožul iz Logatca, Novaku pa se je na podiumu pridružil še Ludvik Peršolja.

Poleg Novaka in Jorgića, so pri mlajših članih za Dolenjce nastopili še Aljaž Šmaljcelj, Tilen Cvetko, Peter Hribar, Miha Hribar in Kristian Hren. Cvetko, Hren in starejši izmed bratov Hribar so izpadli v predtekmovanju, Aljaž in Peter pa sta si uspela priigrati mesto v finalnem delu. Žreb se je znova poigral s Krko in določil, da se soigralca med seboj udarita v osmini finala. S 4:0 je bil uspešnejši Hribar, ki je v četrtfinalu po dobri predstavi vseeno moral priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu Kožulu. Tekmovanje mlajših članic je še drugič v letošnji sezoni dobila članica Namiznoteniškega trening centra Slovenije v Novem mestu Zala Veronik.

Dolenjske barve so pri mlajših kadetih branili tudi Živa Staniša pri dekletih ter Mitja Omerzel, Aljaž Fortuna, Jaka Golob in Domen Zupančič pri fantih. Za Aljaža, Jako in Domena je bil to krstni nastop na republiških turnirjih. Rrezultatko se je najbolj izkazal Omerzel, ki je osvojil končno 9. - 16. mesto. Ostali mladeniči se niso uspeli prebiti v finalni del tekmovanja.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene