Slatinšek tretji športnik Novega mesta

Nagrado za najboljše v letu 2013 so na koncu prejeli Matjaž Smodiš pri športnikih, Maruša Seničar pri športnicah in Košarkarski klub Krka Telekom Novo mesto za kolektiv.

Velik pečat na prireditvi pa je pustil tudi NTK Krka Novo mesto, ki v letošnji sezoni z velikimi koraki koraka proti samemu namiznoteniškemu vrhu v Sloveniji, igralci tega kluba pa so uspešni tudi v mednarodnem merilu.

V glasovanju za športnika leta je Uroš Slatinšek zasedel končno 3. mesto (op. za Smodišem in Luko Bojancem), ob čemer je vredno omeniti, da je bil po ocenah 76-članske strokovne komisije uvrščen na 2. mesto, iz boja za višjo uvrstitev pa je izpadel na podlagi spletnega glasovanja, kjer je z naskokom slavil gimnastičar Bojanc. Slatinšek je v pretekli sezoni blestel na domačih tleh in osvojil kar pet izmed sedmih turnirjev na republiški ravni (1. OT, 2. OT, 3. OT, 2. TOP in Masters), ob tem pa sezono končal kot najboljši igralec 1. slovenske namiznoteniške lige (42 zmag in 1 poraz). Uspehe na domači sceni je 33-letnik kronal na Svetovnem prvenstvu v Parizu, kjer je bil zvezda kvalifikacijskega turnirja in je po navdahnjeni igri in seriji lepih zmag prvič v karieri prišel v finalni del najprestižnejšega tekmovanja v svetu namiznega tenisa. Na podlagi tega uspeha je junija 2013 na svetovni jakostni lestvici prišel na rekordno 305. mesto (z vsega enim odigranim mednarodnih turnirjem). NTK Krka Novo mesto je med športnimi kolektivi končal na 6. mestu.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uro Slatinek

Foto: Uroš Slatinšek je v letu 2013 prikazal morda celo najboljši namizni tenis v svoji karieri.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poleg omenjenih priznanj, je Slatinšek za svojo trenersko delo in tekmovalno udejstvovanje prejel še bronasto bloudkovo značko, trener mladih Joško Šimic pa je prejel občinsko priznanje.

Županovo priznanje za uspehe v preteklem letu so prejeli že omenjeni Uroš Slatinšek, Darko Jorgić, Tilen Novak, Tilen Cvetko, Aljaž Šmaljcelj in Peter Hribar. Sodeč po začetku leta 2014, ki se je za dolenjske igralce namiznega tenisa pričelo z osvojitvijo naslovov ekipnih državnih prvakov pri mladincih in kadetih, lahko čez 12 mesecev znova pričakujemo kopico občinskih priznanj.

Ob vseh priznanjih si celoten kolektiv NTK Krka Novo mesto zasluži iskrene čestitke, seveda pa naj služijo tudi kot motivacija za nadaljnje in še bolj uspešno delo.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene