Prva ekipa na dobri poti proti playoffu, predsednik NTZS Hribar priskočil na pomoč drugi ekipi

BY6A3002

V Velenju smo pričakovali obračun bratov Slatinšek, do katerega pa zaradi odsotnosti starejšega Jureta pri domačinih ni prišlo. Oslabljeni domačini iz NTK Tempo, kjer ni igral niti Patrik Rosc, tako realnih možnosti za presenečenje proti Novomeščanom niso imeli, vseeno pa sta odlično igro prikazala Žiga Jazbec in Miha Kljajič, ki sta Dolenjcem uspela odščipniti dve zmagi. Za NTK Krka I, ki je na koncu slavila s 5:2, so tokrat nastopili Uroš Slatinšek, selektor hrvaške mladinske reprezentance Neven Karković in Tilen Novak, oboleli Darko Jorgić pa je ostal doma.

Uroš je znova vknjižil tri zmage - proti Avberšku s 3:0 in proti Kljajiču s 3:1 - vendar se je moral za tokratno 'trico' precej potruditi, saj je odpor Jazbeca strl šele po petih nizih. Za domačine sta zmagi prispevala Kljajič proti Karkoviću in Jazbec proti Novaku, vse ostalo pa je odšlo v Novo mesto. Letošnji pokalni prvaki Slovenije tako po 11. krogih še naprej trdno zasedajo 3. mesto (9 zmag in 2 poraza) in sedem krogov pred koncem prvenstva je že jasno, da jim mesto v končnici, kamor vodijo prva štiri mesta, lahko vzame le še znanstvena fantastika ali serija poškodb. Na prvem mestu ostaja ekipa ŽNTK Zavarovalnica Maribor, drugi pa so Pucončani iz NTK Kema I. Boj za 4. mesto je iz kroga v krog bolj srdit, za zadnej mesto v playoff-u pa se bodo udarile ekipe NTK Ilirija, NTK Letrika, NTK Tempo in NTS Mengeš.

Spomladanski del sezone se je pričel tudi v 2. SNTL za moške, kjer letos nastopa ekipa NTK Krka II. Ob odsotnosti Tilna Cvetka, je danes ob Mihi Hribarju, Aljažu Šmaljclju in Petru Hribarju prvič v letošnji sezoni nastopil tudi predsednik Namiznoteniške zveze Slovenija Marjan Hribar, ki je v dopoldanski tekmi svoji ekipi pomagal do zmage nad NTK Gorica s 5:2. Popoldne sta morala brata Hribar in Šmaljcelj z 1:5 priznati premoč trenutno drugovrščeni ekipi NTK Arrigoni. Po slabšem začetku sezone, se tako mladi Dolenjci nekoliko prebujajo in trenutno zasedajo 8. mesto, ki pomeni avtomatični obstanek v 2. SNTL. V primeru osvojitve končnega 9. mesta - za vrat jim diha NTK Melamin iz Kočevja - bi Dolenjce čakal kvalifikacijski obračun z drugovrščeno ekipo 3. SNTL, ki bi odločil o tem, kdo bo prihodnjo sezono igral v 2. oz. 3. SNTL za moške.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene