Na domačem terenu padli branilci naslova

matej1

V jesenskem delu prvenstva je bilo 5:3 za igralce NTK Kema I, tokrat pa Prekmurci v Novem mestu niso našli odgovora za Uroša Slatinška, Nevena Karkovića, Darka Jorgića in rezerve Tilna Novaka, ki letos preprosto blestijo in dokazujejo, da so s prihodom 15-letnika iz Hrastnika pred začetkom letošnje sezone zadeli v polno.

Celotna ekipa je v preteklem tednu prebolela virozo, ključ do uspeha pa je bila po besedah Slatinška sproščenost. Odličen začetek je Krkašem priigral Jorgić, ki je s 3:0 odpravil članskega državnega prvaka iz leta 2011 Bojana Ropošo. Slatinšek je nato s 3:1 premagal Dominika Škrabana in kljub tesnemu porazu Karkovića proti Mitji Horvatu, so si Dolenjci že po prvem krogu tekem priigrali lepo prednost, predvsem ob dejstvu, da Slatinšek tudi letos v ligaškem tekmovanju ne pozna milosti.

Pred rekordnimi 40 gledalci v Dolenjskem namiznoteniškem centru v Dragančevju, je 34-letni Velenjčan v dresu novomeške Krke v nadaljevanju s 3:1 odpravil še svoja večna tekmeca Ropošo in Horvata ter s tem letošnje razmerje zmag in porazov v 1. SNTL povišal na izjemnih 29:2. Svoj nesporni talent je v 5. tekmi obračuna proti Horvatu znova potrdil Jorgić in s svojo drugo zmago pripomogel k temu, da je končna zmaga ostala doma. Poraz trikratnih državnih pravkov je z zmago nad Karkovićem nekoliko ublažil Škraban.

Končni rezultat 5:2 je zelo pomemben v boju za visoko uvrstitev na lestvici, saj današnja zmaga pomeni, da so Novomeščani ob identičnem izkupičku kot Pucončani (10:2), Prekmurce zaradi boljšega izkupička na medsebojnih obračunih prvič v letošnji sezoni prehiteli ter se zavihteli na 2. mesto ligaške tabele za štajerskim ŽNTK Zavarovalnica Maribor. Derbi z Mariborčani bo na sporedu 22. februarja v Dragančevju, zmagovalec tega obračuna pa bo slej ali prej tudi zadržal 1. mesto v rednem delu sezone, kar bo zelo pomembno za dobro izhodišče v končnici, ki je v letošnji sezoni novost na slovenskih tleh.

Preostale tekme 12. kroga bodo odigrane v soboto, 8. februarja, razlog za predhodno odigran obračun med igralci Krke in Keme pa leži v tem, da Darka Jorgića med 9. in 11. februarjem v češkem Hodoninu čaka kvalifikacijski turnir za uvrstitev na 2. Mladinske olimpijske igre, ki bodo letos med 16. in 28. avgustom potekale v kitajskem Nanjingu.

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene