Uroš Slatinšek le dočakal svoj krstni naslov državnega prvaka

IMG 5630

Slatinšek že več kot desetletje velja za enega izmed najboljših slovenskih igralcev namiznega tenisa. V zadnjih dveh sezonah na domačih tleh kraljuje, vendar pa mu je v življenjepisu vselej manjkal naslov članskega državnega prvaka. Ta konec tedna je 34-letni Velenjčan v dresu NTK Krka Novo mesto uspel vseskozi držati visok nivo igre in po trdo prigarani zmagi v osmini finala proti Deniju Kožulu z rezultatom 4:3 ter po dveh suverenih predstavah v četrtfinalu in polfinalu, ko je s 4:1 odpravil Tomaža Roudija in s 4:0 Gregorja Zafoštnika, je med njim in pokalom za 1. mesto stal le še aktualni dvakratni državni prvak Jan Žibrat.

V preteklosti je Slatinšek v finalih državnega prvenstva dvakrat klonil proti Bojanu Tokiću in enkrat proti Mitji Horvatu, tokrat pa ga je zmagovalna mentaliteta pripeljala do tako želenega triumfa. Finalni obračun resda ni bil najbolj atraktiven, saj je svoje naredil tudi pritisk, vendar Uroš se v ključnih trenutkih ni zlomil in po šestih nizih se je v športni dvorani Bloški smučar razlegel krik veselja, ki se je v telesu rojenega šampiona nabiral 34 let.

Poleg naslova v posamični konkurenci, je Slatinšek skupaj z Darkom Jorgićem prišel še do naslova državnega prvaka v konkurenci dvojic, pot do vrha pa je bila vse prej kot lahka. Že v četrtfinalu sta Krkaša svoja nasprotnika Mirzo Tvrtkovića in Denisa Pintarja ugnala z rezultatom 12:10 v petem nizu, v polfinalu pa sta proti branilcema naslova Mitji Horvatu in Dominiku Škrabanu ubranila 7 zaključnih žogic za zmago in prav tako odločilni peti niz dobila z rezultatom 12:10. V finalu sta se aktualni članski in aktualni kadetski državni prvak pomerila z navezo Jan Žibrat in Bojan Ropoša, o zmagovalcu pa je znova odločal peti niz, ki sta ga Uroš in Darko dobila na 9. točki. Jorgić je tako s 15 leti in 7 meseci postal najmlajši članski državni prvak v zgodovini Slovenije, Uroš pa je z zmago v posamični konkurenci dopolnil karierni trojček državni naslovov – posamično, dvojice in mešane dvojice.

Na tekmovanju je nastopil tudi Tilen Novak, ki je v konkurenci posameznikov in dvojic izpadel v 1/16 finala. Jorgić je moral pri posameznikih v osmini finala priznati premoč trikratnemu državnemu prvaku Mitji Horvatu z 2:4, v konkurenci mešanih dvojic pa je s svojo vrstnico iz Hrastnika Tamaro Pavčnik osvojil 5. – 8. mesto.

Pri članicah je naslov ubranila članica Namiznoteniškega trening centra Slovenije v Dragančevju Manca Fajmut, ki je v finalu s 4:3 ugnala Jano Ludvik. Naslov v konkurenci ženskih dvojic je pristal v rokah Alex Galič in Tjaše Založnik, v mešanih dvojicah pa sta bila najboljša Gregor Zafoštnik in Zala Veronik, ki prav tako živi in trenira v Novem mestu.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene