Jorgić v Logatcu do dvojnega naslova mladinskega državnega prvaka

20140406 140904

Na novinarski konferenci NTK Krka Novo mesto pred mesecem dni, po osvojitvi dvojnega članskega državnega naslova Uroša Slatinška, je 15-letni Darko Jorgić dejal, da je njegov prvi letošnji cilj zmaga na državnem prvenstvu za mladince. Ta cilj je izpolnil na prvo aprilsko nedeljo, ko je v Logatcu v finalu s 4:0 odpravil domačega aduta Denija Kožula. Pred tem je Jorgić v finalnem delu premagal še Damjana Zelka s 3:1, Maria Kolbla s 4:2 in Erika Paulina s 4:0.

Med posamezniki sta v dresu novomeške KrkeTilen Cvetko in Aljaž Šmaljcelj osvojila končno 5. – 8. mesto, brata Miha in Peter Hribar pa sta bila 9. – 16.

V konkurenci dvojic sta prijetno presenetila Tilen Cvetko in Peter Hribar, sicer še kadeta. V četrtfinalu sta s 3:1 premagala 1. nosilca turnirja iz Prekmurja Patrika  Sukiča in Maria Kolbla, kasneje pa v polfinalu s 3:0 še Erika Paulina in Aljaža Šmaljclja. Naslov se jima je izmaknil v nedeljskem finalu, kjer sta bila s 3:1 boljša domačina Kožul in Miha Grampovčnik. Dvojica Darko Jorgić / Miha Hribar je nesrečno izgubila v četrtfinalu, potem ko sta dolenjska igralca proti Šfiligoju in Grm Urbančiču že vodila z 2:0 v nizih in 10:8 v tretjem nizu.

V konkurenci mešanih dvojic je Darko Jorgić s svojo hrastniško partnerko Tamaro Pavčnik prišel še do drugega naslova državnega prvaka, potem ko sta v finalu padla Tom Šfiligoj in Zala Veronik s 3:1. Tretje mesto je pri mešanih parih osvojil še Tilen Cvetko skupaj z Gajo Paradiž.

Zala in Nika Veronik sta slavili v konkurenci dvojic pri mladinkah, dvojčici z Radelj ob Dravi pa sta se pomerili tudi v finalu posamične konkurence. Potem ko je Zala imela v 5. nizu na voljo že zaključni žogico, se je Nika uspela vrniti in je na koncu osvojila naslov z rezultatom 13:11 v odločilnem 7. nizu.

Prihodnji vikend bo v ŠRC Otočec potekalo še 23. DP RS v namiznem tenisu za kadete. Tilen Cvetko in Peter Hribar bosta vroča favorita za naslove v vseh treh konkurencah, zato ste vsi dolenjski ljubitelji najhitrejšega športa z loparji vljudno vabljeni, da pospremite srečanje najboljših slovenskih igralcev do 15 let.

 

Reportaža 1. dne >> http://bit.ly/1mSL7MP
Reportaža 2. dne >> http://bit.ly/1q8iyIx

Fotogalerija 1. dne >> http://bit.ly/1h3ljul
Fotogalerija 2. dne >> http://bit.ly/1fXXnEm

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene