Nov šov Slatinška, Krkaši le še korak oddaljeni od finala

Slatinsek

Novomešačni so po 18. krogih rednega dela zasedali sam vrh in si tako priigrali polfinalni obračun s Primorskim NTK Letrika. Prva tekma polfinala se je danes zvečer odvila v Vrtojbi, domačini pa so znova naleteli na mino v podobi Uroša Slatinška. 34-letni Velenjčan v dresu Novomeščanov se je tudi s svetovnega prvenstva v Tokiu vrnil v odlični formi in je znova zabeležil 3 zmage. Janeza Petrovčiča in Janeza Tomšeta je odpravil s 3:0, kolega v državni reprezentantci Ludvika Peršoljo pa s 3:1.

Peršolja je pri gostih prispeval obe točki, Tilna Novaka in Darka Jorgića je premagal po petih nizih, za Dolenjce pa je ključno točko v 6. tekmi prispeval Novak, ki je s 13:11 v odločilnem nizu premagal Tomšeta. Jorgić je svoj posel opravil v tekmi s Petrovčičem, ki jo je dobil gladko s 3:0.

Branilci naslova iz NTK Kema Puconci so po slabših predstavah v rednem delu sezone premor pred pričetkom končnice odlično izkoristili. Potem ko so proti svojim največjim rivalom iz ŽNTK Zavarovalnica Maribor v rednem delu dvakrat izgubili, so bili tokrat pred 70 domačimi navijači odlični in so prvo tekmo drugega polfinala dobili s 5:1.

Drugi tekmi bosta v Novem mestu oz. v Mariboru potekali v sredo ob 17h. V ženskih polfinalih sta na prvi tekmi slavila NTK Fužinar Interdiskont in NTK Arrigoni.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene