1. odprti turnir za člane in članice

 1. odprti turnir za člane in članice

Mengeš, 8. oktobra - Prvi republiški turnir v novi sezoni 2017/18. Navadno se najboljši igralci na domačih tleh udarijo že v septembru, a je tokrat ekipno evropsko premešalo koledar in na začetek domače sezone smo morali čakati nenavadno dolgo.

Pri članih se je do zmage v sila okrnjeni konkurenci (nastopili niso Jorgić, Žibrat, Šfiligoj, Horvat) s pol moči slavil bronasti z ekipnega EP Deni Kožul, ki je na poti do zmage solidarnostni niz oddal le v finalu proti presenečenju turnirja Luki Norčiču iz NTK Kema. Obračun se je končal z zmago Denija s 4:1 (6, 10, 1, -7, 4).

Norčič je do največjega uspeha med člani prišel po zmagah nad Rokom Trtnikom (NTS Mengeš), Andražom Novakom (NTD Kajuh-Slovan), Črtom Grmom Urbančičem (NTK Olimpija) in Matevžom Črepnjakom (ŽNTK Maribor), ki si je 3. – 4. mesto na stopničkah delil s Tilnom Novakom (NTK Krka). Kožul je v spodnjem delu žreba poleg polfinalnem zmage nad Novakom s 4:0 odpravil še Janeza Petrovčiča (NTK Fužinar), Taja Lavriča (NTK Vesna) in Petra Hribarja (NTK Krka).

1. odprti turnir za člane in članice

Pri članicah presenečenj nismo videli. V polfinalne boje so se uvrstile prve štiri nosilke Ana Tofant in Katarina Stražar (obe NTS Mengeš), Aleksandra Vovk (NTK Krka) in Lea Paulin (NTK Arrigoni). Še najtežje delo na poti do stopničk je imela Vovkova, ki je v četrtfinalu s 4:3 odpravila Urško Čokelj (NTK Arrigoni).

Polfinalni dvoboj med Tofantovo in Vovkovo se je prav tako zavlekel v sedmi niz, kjer je mirnejšo kri ohranila starejša Ana in na koncu slavila s 4:3 (11, -9, 4, -6, 6, -11, 8). Spodaj je Stražarjeva s 4:2 (9, -8, 8, -8, 7, 5) ugnala Paulinovo.

Finale je bil nekoliko nepričakovano povsem enostranski, slavila pa je 16-letna Stražarjeva s 4:0 (8, 3, 9, 8). Na lestvici Ana še vedno ohranja 1. mesto, druga pa je po novem zmagovolka uvoda sezone Stražarjeva.

Prihodnji teden sezono domačih tekmovanj pod okriljem NTZS pričenjajo mladinci.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene