27. državno prvenstvo Slovenije za članice in člane

 27. državno prvenstvo Slovenije za članice in člane

Otočec, 4. marec 2018 – Danes se je na Otočcu z velikim zmagoslavjem igralcev NTK Krka Novo mesto končalo državno prvenstvo Slovenije za članice in člane posamezno ter v dvojicah, ki se ga je udeležilo nekaj več kot sto igralcev in igralk iz vseh slovenskih klubov. Kot je vodstvo NTK Kraka, ki je bilo organizator državnega prvenstva, prav po tihem upalo, je prvi naslov pripadel Petru Hribarju in Aleksandri Vovk, članoma Krke. Krkaša sta v finalu premagala Denija Kožula (Saabrücken) in Katarino Stražar (Mengeš) s 3:2 (8, 8, -4, -7, 4).

Še prej pa sta Peter Hribar in Aleksandra Vovk pripravila pravo malo senzacijo: v izredno zanimivem dvoboju sta premagala državna reprezentanta Darka Jorgića in Alex Galič s 3:2 in tako zasluženo osvojila svoj prvi naslov državnega članskega prvaka.

V ženskih dvojicah so se v finale uvrstile Nina Zupančič (Logatec) in Alex Galič (Eslövs) ter Aleksandra Vovk (Krka) in Špela Trelec (Vesna). Žal sta bili prvo imenovani tokrat premočni, a krkašica Vovkova je obogatila bero novomeškega kluba s srebrom.

Pri moških dvojicah so se za naslov državnega prvaka borili Jan Žibrat (Sobota) in Deni Kožul (Saarbrücken) ter Darko Jorgić in Peter Hribar. Velike želje domačih organizatorjev in navijačev so se uresničile in Krkin par je po lepi tekmi osvojil prvo mesto.

V posamični konkurenci je bil lanski zmagovalec Darko Jorgić znova brez tekmeca. V finalu je odpravil Kožula s 4:2, Tilen Cvetko je v močni konkurenci delil 5. do 8. mesto.

Ta četrtek se bo ob 18. uri v Drgančevju nadaljevala 1. slovenska liga. NTK Krka gosti močno vrsto ŽNTK Maribor, ki je trenutno četrti na lestvici, in je v 7. krogu v Mariboru s 5:4 premagal še vedno vodilno ekipo slovenske najkakovostnejše lige.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene