Kim odlična tudi v konkurenci kadetinj

 kim odlicna tudi v konkurenci kadetinj

Cerknica 5. in 6. maj 2018 - Ta vikend je v organizaciji PPK Rakek v Cerknici potekalo državno prvenstvo v namiznem tenisu za kadete in kadetinje. V konkurenci nekaj več kot sto prijavljenih tekmovalk in tekmovalcev je barve NTK Krka zastopala sicer še mlajša kadetinja Kim Kastelic in znova dosegla odličen rezultat. V igri dvojic sta skupaj z soigralko Mio Stanjko (Vesna) osvojili državni bron – 3. mesto. Stopničke sta si priborili po izredno dramatičnem dvoboju v petem podaljšanem setu proti nosilkama Paljk/Horvat (Arigoni/Sobota). Kljub temu da sta zaostajali že z 0:2 v setih in sta imeli nasprotnici v tretjem setu že zaključno žogico za zmago sta uprizorili pravi preobrat in se pred veliko množico navdušenih navijačev na koncu veselili odlične nenadejane zmage.

Kim se je tudi v posameznem delu uvrstila iz skupine v izločilne boje. V osmini finala je nato premagala Gačičevo (Kajuh - Slovan), zadnja prepreka do stopničk pa je bila v četrtfinalu prva nosilka turnirja levičarka Nuša Kadiš (Interdiskont), ki pa je predvsem po zaslugi izkušenj dvoboj obrnila v svojo korist.

Kim je skozi dvodnevno tekmovanje odlično taktično vodila trenerka Manca Fajmut: "Z igro svoje varovanke in rezultatom sem izredno zadovoljna saj je v močni konkurenci najboljših kadetinj v državi dosegla dva nad pričakovanji super rezultata."

Čestitke Kim in njeni trenerki.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene