Ob 70-letnici kluba znova državni prvaki

 Ob 70-letnici  kluba znova državni prvaki

Novo mesto, 2. junij 2018 – Zadnja tekma 1. slovenske namiznoteniške lige oziroma druga tekma finala v končnici letošnjega državnega prvenstva je le še potrdila,  kar se je slutilo ob začetku nove tekmovalne sezone (NTK Krka - ŽNTK Maribor 5 : 3). Od prvega kola lige in prav do konca tekmovanja je bila vrsta NTK Krka stalno na vrhu in tam tudi obstala. Večino dela v prvenstvu je odlčno opravila trojica najmlajših igralcev v ligi Cvetko, Hribar in Novak, na koncu, v finalu končnice, pa  je s svojimi izkušnjami piko na i postavil še veteran Karković.

Drugo tekmo si je v Drgančevju ogledalo blizu 70 gledalcev, ki so s športnim navijanjem pomagali svoji ekipi. A sam potek tekme je bil čisto drugačen kot v Mariboru. Gostje so z dobro igro presenetili in poskrbeli, da v dvorani kar tri ure, kolikor je trajal zadnji boj, ni bilo dolgočasno. Nasprotno, nekateri so si pošno »pogrizli« nohte. Medtem ko so Novomeščani v Mariboru domačine skorajda pregazili, saj so povedli z 0:4, jim doma ni steklo kot so pričakovali navijači. Po petih odigranih tekmah je bil rezultat namreč 2:3 za goste. Neven Karković je nato poskrbel za presenečenje, saj je četrti set dobil 11:0. Za mizo sta nato v zelo pomembni tekmi stopila Tilen Cvetko in veteran Grgor Komac, ki je v ligi med boljšimi igralci. Videli smo lepo tekmo, ki je domačine pripeljala do vodstva 4:3. Na sosednji mizi je Karkovći bil izjemno težak boj z razpoloženim Piljakom. Krkaš je ob zaključku četrtega niza pripravil odlično strategijo za odločilni udarec z »bekendom«, a mu je sreča obrnil hrbet, tako da je moral še v zadnji, peti set. V tem je zaigral mirno, pravi čas vzel minuto počitka in NTK Krka je petič zapored osvojila peto zvezdico.

Ob koncu je v dvorani ostalo še okoli 40 najbolj zvestih članov, ki so Petru Hribarju pripravili prijetno presenečenje – poslovilno torto. Mladi Hribar se je s to tekmo namreč poslovil od NTK Krke na najboljši možni način, z osvojitvijo državnega naslova.

Tekmo si je ogledal tudi župan Mestne občine Novo mesto gospod Gregor Macedoni, ki je najboljšima ekipama v državi podelil pokale, predsednik NTZ Slovenije Marjan Hribar pa medalje. Današnjim dnem pa so se v klubu začeli pripravljati na slavnostno akademijo ob 70-letnici kluba, ki bo 15 junija 2018 v dvorani glavnega sponzorka, Krke d.d.

Izjava Tomaža Kralja, predsednika NTK Krka: »Letošnja sezona je bila za klub ena težjih sezon, a iz nje smo znova prišli kot veliki zmagovalci. Naši igralci so dokazali, da postajajo vse bolj zreli, hvala tudi zvestim navijačem, ki nas tudi letos niso razočarali. Hvala tudi dvema glavnima sponzorjema MO Novo mesto in Krki d.d. Sedaj je čas za krajši počitek, nato se začnejo priprave na novo sezono.«

Rezultati zadnje tekme sezone 2017/2018: Hribar - Piljak 3:1, Cvetko – Slodej 3:1,  Karković – Komac 0:3,  Cvetko - Piljak 2:3, Hribar – Komac 0:3, Karković – Slodej 3:1,  Cvetko -  Komac 3:0 in Karković – Piljak 3:2.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene