Uspešen zaključek sezone tudi za mlade igralce

 Uspešen zaključek sezone tudi za mlade igralce

Zaključni turnir MRNTZ-a in skupna uvrstitev

V sklopu šestih turnirjev je v Športnem centru Triglav v Ljubljani, potekal zaključni celodnevni MRNTZ turnir. Udeležili so se ga tudi mladi igralci NTK Krke: Kim in Tija Kastelic, Janez Jedlovčnik, Žiga Vidmar, Luka Vranc, Matic Vertuš ter Alen in Benjamin Bečirovič.

Po nekaterih res dramatičnih dvobojih sta si Kim in Tija v soboto, 2. 6. zopet priborili stopničke. Ker si je Kim že pred tem turnirjem s petimi zaporedno osvojenimi turnirji zagotovila skupno zmago, je tokrat nastopila v višji kategoriji, presenetila starejše tekmice in prav tako zmagala turnir. Tija je klonila v zadnjem finalnem boju in tako osvojila 2. mesto.

Ostali so pokazali lep napredek, saj so se prav vsi iz skupin uspeli uvrstiti v izločilne boje. Do četrtfinala se je uspel prebiti Janez Jedlovčnik, ki pa je moral priznati premoč prvemu nosilcu Jokiču in tako na zadnji oviri ostal brez zmagovalnega odra.

Kim je tako z vsemi osvojenimi turnirji postala suverena skupna zmagovalka pokala MRNTZ (dekleta 6. - 7. r), zbirko lovorik pa je z naslovom podprvakinje s šestimi uvrstitvami na zmagovalni oder dopolnila njena mlajša sestra Tija (dekleta 4. - 5. r).

Pokal Alpe Adria in skupna uvrstitev

Zadnjo soboto v maju je v organizaciji NTK Logatec potekal 4. zaključni odprti mednarodno obarvan turnir Alpe Adria v namiznem tenisu.

V kategoriji dekleta U12 je suvereno brez izgubljenega seta slavila Kim Kastelic. Njena mlajša sestra Tija pa je v kategoriji dekleta U10 osvojila drugo mesto.

Kim si je z drugim zaporednim osvojenim turnirjem v pokalu Alpe Adria za sezono 2017/18 zagotovila tudi naslov skupne zmagovalke. To je že njen drugi naslov pokala, saj se je skupne zmage veselila tudi v pretekli sezoni. Uspešna je bila tudi Tija, ki si je prav tako z uvrstitvijo na zmagovalni oder priborila vice naslov v skupnem seštevku letošnje sezone v kategoriji dekleta U10.

Ocena tekmovalne sezone 2017/18

Prav vsi igralci so pod vodstvom glavne trenerke Mance Fajmut s pomočniki prikazali opazen napredek v igri. Izjava glavne trenerke: »Prva naša skupna sezona v tekmovalnem smislu je za nami. Moram reči, da sem z igralci zelo zadovoljna, saj se na treningih zelo trudijo in iz dneva v dan napredujejo. Upam, da bomo v takšnem ritmu in odnosu tudi nadaljevali. “Fajn” se imamo«.

Rezultatsko pa sta bili v sezoni najuspešnejši Kim Kastelic z dvema bronoma in dvema petima mestoma na državnem prvenstvu, osvojenim TOP-om (II. sk.), skupnimi zmagami v pokalu MRNTZ in Alpe Adria ter Tija Kastelic z osmimi zmagovalnimi stopničkami. Z lovorikami so se tekom sezone okitili še Zara Judež, Katja in Matic Vertuš ter Janez Jedlovčnik.

Čestitke mlademu namiznoteniškemu naraščaju, trenerjem in vodstvu.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene