Izjemna poletna muzejska noč

poletna muzejska noc 2018

Novo mesto, 16. junij 2018 - Kdor je danes zamudil nenavadno Poletno muzejsko noč v organizacij Dolenjskega muzeja, je zamudil nekaj veličastnega. Pa tokrat topli proti večeru kar čarobni muzejski vrtovi niso dihali v ritmu kulturnih prireditev, pač pa so za posebne muzejske tone poskrbele rekreativne dejavnosti novomeške mladeži.

Na vrtovih so se družili pod geslom Zdrav duh v Novem mestu in dokazali, da si bomo Štukljevo leto 2018 zapomnili po izjemnem obisku mladih družin. Zasluga zato gre Gimnastičnemu društvu, Karate klubu, Nogometnemu klubu, Atletskemu klubu, Ženskemu odbojkarskem klubu, Namiznoteniškemu klubu Krka, Kolesarskemu klubu Adria Mobil, Košarkarskem (moški, ženske) in šahovskemu klubu. Predvsem pa kolektivu Dolenjskega muzeja, ki je z izvirno idejo poskrbel, da so otroci tri ure zdržali brez pametnih telefonov in uživali v udejstvovanju na orodjih.

V NTK Krka Novo mesto smo bili z obiskom naših treh mizic izredno zadovoljni, naše najboljše plačilo za tri ure prisotnosti na muzejskih vrtovih pa so bili razigrani otroci in zadovolji obrazi staršev. Ob včerajšnji akademiji ob 70-letnici kluba je tako danes minil še en dan, ki nam je prinesel obilo zadovoljstva in zanesljivo kakšnega mladega novega člana in članico.

Pa še informacija za tiste, ki vas ni bilo: tudi brezplačne palačinke in izredno okusna malica sta pripomogla k izrednemu počutju. Povrhu vsega je naš klub z darilom (arhivsko gradivo) obogatil športno zbirko Dolenjskega muzeja. V njej bo posebno mesto zavzemala knjiga našega člana mag. Janeza Pezlja Da bi se bolje poznali, posvečena visoki obletnici našega kluba. Vabimo vse naše člane, da pobrskate po pozabljenih starih športnih rekvizitih, dresih, priznanjih, pokalih in jih s starimi fotografijami in dokumenti prinesete v muzej. Skupaj bomo tako ohranili pomnike dolenjske športne zgodovine ter zgodovinski spomin za naše zanamce.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene