Sprejem pri županu MO Novo mesto

 Sprejem pri županu MO Novo mesto

Novo mesto, 26. oktober 2018 - Župan Gregor Macedoni je danes na rotovžu sprejel igralce, trenerje in vodstvo Namiznoteniškega kluba Krka Novo mesto, ki je v tej sezoni dosegel vrhunske uspehe na državni in mednarodni ravni.

Župan je novomeškemu namiznoteniškemu klubu čestital za rezultate, s katerimi tudi v športu, v katerem vlada izredno močna mednarodna konkurenca, odlično zastopa Novo mesto in med drugim poudaril: »Vsekakor v vsakem športu šteje nadarjenost, a brez trdega dela ne gre. V NTK Krka delate zagnano tako športniki kot vodstvo, zato uspehi, ki predstavljajo tudi uspeh Novega mesta.« Z zavedanjem, da so dosežki zadnjih letih plod dolgotrajnega kakovostnega dela, se je trenerjem in vodstvu zahvalil za predano delo z mladimi, ki ga na Mestni občini Novo mesto še posebej podpirajo in spodbujajo.

Prav je, da spomnimo, da smo krkaši letošnje praznovanje 70. letnice kluba kronali s številnimi izjemnimi uspehi, ki klub uvrščajo v sam vrh namiznega tenisa v Sloveniji. Že petič zapored smo osvojili naslov državnih ekipnih članskih prvakov, za kar so zaslužni Tilen Novak, Peter Hribar, Tilen Cvetko in Neven Karkovič. Darko Jorgič je osvojil bronasto medaljo na evropskem posamičnem prvenstvu za mlajše člane, skupaj z Denijem Kožulom pa sta dodala še zlato ekipno in posamično medaljo na Sredozemskih igrah ter bronasti medalji na evropskem prvenstvu. Darko Jorgič, Peter Hribar, Tilen Cvetko, Aleksandra Vovk in Kim Kastelic so skupno osvojili preko 14 medalj na državnih posamičnih prvenstvih za mlajše kadete, mladince, mlajše člane in člane in dodali številne medalje na odprtih turnirjih in TOP turnirjih RS. Klub se ponaša še številnimi medaljami na regijskih turnirjih in mednarodnih prvenstvih. Dodatno je uspehe kluba ob koncu sezone, z uvrstitvijo na olimpijske igre mladih, ki so ravnokar potekale v Buenos Airesu, nadgradila še Aleksandra Vovk. Ob tem je v zadnji treh letih organiziral velike mednarodne turnirje, na katerih so igrali namiznotenisači iz vseh kontinentov oz. 54 držav sveta, kar je posebna promocija Dolenjske in Novega mesta.

Župan mesta situl Gregor Macedoni je ob koncu nagovora predsedniku kluba Tomažu Kralju predal lepo darilo – situlo, ta izjemni spomenik, ki priča o življenju halštatskih prebivalcev Novega mesta, predsednik kluba Tomaž Kralj pa je županu izročil obsežen almanah o zgodovini novomeškega namiznega tenisa izpod peresa mag. Janeza Pezlja, knjigo Da bi se bolje poznali.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene