Državno prvenstvo za članice in člane 2019

 Državno prvenstvo za članice in člane 2019

Rakek, 3. marec 2019 - Po zmagah v Puconcih in lani na Otočcu je Darko Jorgič (trenutno 55. igralec svetovne lestvice) še tretjič zapored osvojil naslov državnega članskega prvaka, saj je v finalu ugnal klubskega prijatelja Denija Kožula. Hribar in Cvetko sta bila bronasta.

S Petrom Hribarjem je Jorgić ubranil tudi naslov med moškimi dvojicami, Hribar pa je z Aleksandro Vovk ponovil lanskoletni uspeh z Otočca in znova sta osvojila zlato. Do srebra je prišel tudi Cvetko v paru s Horvatom. Do svojega drugega naslova državne prvakinje je Vovkova, ki je v posamični konkurenci osvojila drugo mesto, prišla s Katarino Stražar (Mengeš) med ženskimi dvojicami.

Tako je tudi 28. državno prvenstvu Republike Slovenije minilo v znamenju krkinih igralcev in igralke. Darko Jorgić je bil po koncu turnirja kratek:

»Vedel sem, da krkaši odhajamo na letošnje prvenstvo v izredno močni postavi in da smo ta trenutek res najmočnejša ekipa v državi ter da lahko pričakujemo kopico medalj. Sam sem igral dobro, kar sem potrdili tudi v finalnem boju s kolegom Kožulom. Skratka, vesel sem, da smo krkaši znova razveselili svoje najbližje, privržence in seveda vodstvo NTK Krke, ki je, roko na srce, na svojo ekipo lahko ponosno. Poglejte samo stopničke, ki se 'zlatijo' od zelenih dresov.«

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene