Državno prvenstvo za mladince in mladinke

 Državno prvenstvo za mladince in mladinke

Izola, 16. in 17. 3. 2019 - Prvenstva, ki ga je v Izoli organiziral NTK Arigoni, so se iz NTK Krka udeležili Živa Staniša, Kim Kastelic in Alen Bečirovič. Med posameznicami se je Staniševa v nadaljnja neposredna izločanja podala kot zmagovalka 8. skupine, Kastelčeva pa kot drugouvrščena 10. skupine. Bečirevič je tokrat v res močni konkurenci najboljših slovenskih mladincev z dobro igro nabiral neprecenljive izkušnje.

Rezultatsko se je pričakovano najbolj izkazala izkušena Živa Staniša. Med posameznicami jo je v osmini finala ustavila Paljk (Arigoni). V dvojicah je bila s soigralko Vogrinčič (Kema) od zmagovalnega odra oddaljena samo eno tekmo. V napeti tekmi, kjer ni manjkalo odličnih potez, sta ju v četrfinalu premagali Harkai/Tokič. V mešanih dvojicah sta bila s soigralcem Gradom (Mengeš) zaustavljena v osmini finala, boljši je bil dvojec Zrimšek/Šabanov.

Kim Kastelic, ki bo sicer še dve leti kadetinja, je v starejši konkurenci igrala zelo dobro: zmanjkalo je nekaj izkušenj, pa tudi sreče pri žrebu. Posamezno se je prebila iz skupine in nato v izločilnih bojih izgubila proti Niki Belaj, v dvojicah sta z soigralko Šobar (Mengeš) v osmini finala izgubile proti Kadiš/Kobetič. V mešanih dvojicah sta s soigralcem Lipičem (Kema) prav tako v osmini finala morala priznati premoč navezi Breznik/Kobetič.

Obe dvojici (mladinke, mešane), ki sta izločili Kastelčevo, sta bili kasneje uvrščeni na zmagovalen oder. Tudi tokrat je Kim Kastelic z dobro in srčno igro potrdila, da se nahaja v družbi najboljših mladih slovenskih igralk. Alen Bečirovič v dvojicah ni nastopal.

Igralsko zasedbo NTK Krka je trenersko usmerjal Danijel Šarlah.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene