2019 ITTF Junior Circuit, Slovenia Junior & Cadet Open - dan 4

 2019 ITTF Junior Circuit, Slovenia Junior & Cadet Open - dan 4

Otočec, 5. 10. 2019 – Zanimivost sobotnega otoškega namiznoteniškega turnirja so bili kakovostni pa tudi lepi boji tako v kadetski kot mladinski konkurenci, domači gledalci pa so pozornost znova namenili obetavnima krkašicama Kim Kastelic in Tini Cafuta. Z nekoliko zrelejšo igro in z manj treme sta se od turnirja poslovili z boljšo igro, kot sta jo prikazali v prvih bojih. Ocena njune trenerke Mance Fajmut je bila krtka: »Na turnir nismo šli z velikimi upi, vzeli smo ga za zelo dobre učne ure in prvi stik z mednarodnim pingpongom. Ocenjujem, da se je splačalo. Posebej me veseli, ker si je dogajanje na Otočcu ogledalo veliko naših mladih članov v spremstvu staršev, da o ostalih članih in veteranih NTK Krka ne govorim. In v takem klubu je prijetno delati!«

Na letošnjem otoškem turnirju so se po ocenah slovenskih in hrvaških ter brazilskih strokovnjakov najbolje odrezali tisti kadeti in mladinci, ki trenirajo po štiri do pet ur na dan!(?) Očitno to ne velja za slovenske igralke in igralce, saj so praviloma vsi po vrsti, razen 'zlate' ekipe mladink, tekmovanje končali predčasno. A nekaj je jasno: gostje iz kar tridesetih držav so demonstrirali lep namizni tenis, slovenski udeleženci pa bodo v prihodnjih dneh imeli čas narediti temeljit obračun svojega dela. Namen turnirja, ki je bil s strani udeležencev znova ocenjen z odlično oceno, je torej dosežen.

Zadnji dan pomembnega otoškega namiznoteniškega dogajanja je pred durmi. Jutri se obetajo tekme najboljših kadetinj, kadetov, mladink in mladincev, ki bodo zanesljivo navdušili z dobro igro. Ali kot je dejal eden izmed organizatorjev: jutri bomo v finalnih bojih videli igralce in igralke, ki bodo krojili vrh svetovnega namiznega tenisa v bližnji prihodnosti. Slovenske mladinke, ki visoko ciljajo, bodo hvaležne za podporo s tribun. Vabljeni!

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene