Državno ekipno prvenstvo za kadete in kadetinje

 Državno ekipno prvenstvo za kadete in kadetinje

Muta, 12. 1. 2020 – Koroški namiznoteniški delavci so konec tedna namenili zaključnemu turnirju ekipnega državnega prvenstva v kadetski konkurenci. Tako so se na Muti zbrali najboljši mladi igralci Slovenije in boji za državne prvake so bili na zavidljivi kakovostni ravni.

V soboto so bile na vrsti tekme v predtekmovalnih skupinah, danes pa za uvrstitev od prvega do četrtega in od petega do osmega mesta. Da v Novem mestu z mladimi dobro delajo, so dokazale tako deklice kot dečki, saj sta se obe ekipi uvrstili na ekipno najpomembnejše prvenstvo v državi.

Uspešnejše so bile kadetinje, ki so v očeh tekmic veljale za tihe favoritinje letošnjega prvenstva. Žal je v odločilni tekmi za 'zlato' zmanjkalo sreče, a tudi na drugo mesto so v NTK Krka zelo ponosni.

Podprvakinje državnega prvenstva so postale Kim Kastelic, Tina Cafuta, Ana Blatnik in Zara Judež, vodila jih je trenerka Manca Fajmut.

Kadeti so osvojili 6. mesto, za NTK Krko pa so igrali Benjamin Bećirević, Matic Vertuš, Janez Jedlovčnik in Žiga Vidmar, dečke je vodil Dane Šarlah.

Vsekakor je potrebno opozoriti na pohvale vredno klubsko prakso, ko imajo krkaši in krkašice na tovrstnih tekmovanjih podporo s tribun. Seveda gre v glavnem za starše in sorodnike, zato gredo tudi njim, tako kot vsem nastopajočim, čestitke.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene