Člani NTK Krka na olimpijskih igrah!

 Člani NTK Krka na olimpijskih igrah!

Gondomar, 24. 1. 2020 – Gondomar, portugalsko mesto in datum 24. 1. 2020, se bo za večno vpisal v spomin treh članov NTK Krka, še zlasti Jorgiću in Kožulu, ki sta v tem portugalskem mestu igrala v kvalifikacijah za olimpijske igre, ki bodo letos v Tokiu. Dvoboj z Indijo, sicer šesto nosilko turnirja, ki je imela na papirju več možnosti za zmago, je bil izenačen, končal pa se je z zmago Slovencev 3:1. Dve točki je prispeval Darko Jorgić, eno Bojan Tokić.

V uvodni igri dvojic sta bila Deni Kožul in Bojan Tokić nemočna. Jorgić je v nadaljevanju dvoboja dobil dve tekmi, potrebno zmago je v napetem dvoboju prispeval Bojan Tokič.

Selektorica Andreja Ojsteršek Urh: »Uf, fenomenalno! Na Portugalsko smo šli dobro pripravljeni, strategija proti težjemu nasprotniku je uspela. Kaj naj rečem? Fantje so me razveselili, kajti na olimpijske igre se v naši panogi ne pride tako zlahka, a vse kaže, da so zrasli v vrhunske igralce. Kot selektorka in trenerka sem neizmerno ponosna.«

Jernej Jedlovčnik, novi predsednik NTK Krka: »Klub sem prevzel pred sedemnajstimi dnevi in da bom dobil tako lepo popotnico v nov mandat, sem si samo želel. Vedel sem, da je slovenska reprezentanca močna, a ravno tako vem, da je tudi namiznoteniška žogica nepredvidljiva. Ponosen sem! Ob naši Aleksandri Vovk, ki je že bila na olimpijskih igrah, je NTK Krka Novo mesto dobila nove udeležence. Kot je vzkliknila selektorica Urhova: Uf, fenomenalno! Upam, da bo to kaj vplivalo pri izboru športnika leta.«

Rezultati - SLOVENIJA – INDIJA 3:1 - Deni Kožul/Bojan Tokić – Sharath Kamal Achanta/Harmeet Desai 0:3 (-9, -7, -5), Darko Jorgić – Sathiyan Gnanasekaran 3:0 (9, 10, 3), Bojan Tokić – Harmeet Desai 3:2 (-5, 10, -6, 5, 6), Darko Jorgić – Sharath Kemal Achanta 3:1 (-10, 7, 10, 8).

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene