Državno prvenstvo za mladinke in mladince 2020

 Državno prvenstvo za mladinke in mladince 2020

Izola, 13. september 2020 - V dvorani osnovne šole Livada je v organizaciji NTK Arrigoni v soboto in nedeljo potekalo državno prvenstvo v mladinski kategoriji za posameznike in dvojice.

Posebnost dvodnevnega prvenstva je bilo dejstvo, da je moralo potekati brez prisotnosti gledalcev. V Izoli so nastopili tudi krkaši in krkašice. Zelo dobro je tokrat odigrala Ana Blatnik. Uvrstila se je med 16 najboljših igralk v državi, Kim Kastelic pa med 32. Blatnikova je z nastopom v Izoli opozorila na svojo nadarjenost in ob rednem treningu se lahko razvije v vrhunsko igralko. Nastopila sta še Benjamin Bećirević in Matic Vertuš, ki sta naletela na bolj izkušene mlade slovenske upe.

Vsi krkaši so se pomerili tudi v dvojicah. Kastelčeva je igrala z Evo Cerkvenič iz Izole. Bili sta zelo blizu medalje, uvrstili sta se med 8 najboljših slovenskih parov. Krkaši so si izkušnje nabirali tudi v igri mešanih dvojic.

Prihodnji teden bo v Lučah državno prvenstvo za kadete in kadetinje posamezno in v dvojicah, 26. in 27. pa bo v Mengšu še državno prvenstvo do 21 let posamezno in v dvojicah ter državno prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje posamezno in v dvojicah.

Manca Fajmut: »Vesela sem, da smo se končno vrnili v tekmovalni ritem. V Izoli je bilo kar malce nenavadno, saj na tribunah ni bilo navijačev. Kako ocenjujem nastope naših? Ni bilo slabo, a lahko bi bilo boljše. Sedaj so na vrsti kadeti, da v Lučah uvidijo, kaj pomenijo v slovenskem merilu.«

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene