Lara Opeka prek 2. kroga kvalifikacij

WTT  Slovenia Hub presented by I feel Slovenia

Laško – Po dveh današnjih porazih v moškem delu kvalifikacij Odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu v Laškem je že v prvem slovenskem nastopu med ženskami navdušila članica Kajuha Slovana Lara Opeka. Čeprav se je spoprijela s precej više uvrščeno igralko na svetovni lestvici se je dvoboja lotila izjemno zavzeto. Že z zmago v prvem nizu je Opeka Slovakinji Nataliji Grigelovi nakazala svoj namen. Ko je slednja, več kot 300 mest boljša na svetovnem pokazatelju vrednosti, v drugem nizu Ljubljančanko pustila na 3, smo hitro pomislili, da je bil uvod le del nepremišljenega ali celo podcenjevalnega vstopa Slovakinje v ta dvoboj. Se je pa tedaj vse skupaj šele zares začelo. Vsaka od igralk je v naslednjem nizu nasprotnico pustila do osme točke, v petem nizu pa je najprej bolje kazalo Opeki. Slovakinja je po minuti odmora že bila na pragu uspeha, Laro Opeka pa je v igro s svojo minuto odmora vrnila slovenska selektorica Vesna Ojsteršek. V zaključnih izmenjavah, ko je šlo točko za točko, sta obe imeli svoje zaključne žogice, z nekaj sreče pa je na koncu zmagala Lara Opeka, ki je peti niz dobila na razliko, 15:13. » Vedno ko igram z nasprotnico, ki ima material mi je težko. Ampak na koncu se je izšlo v mojo korist. Zato sem še posebej vesela. Vedela sem, da ima Slovakinja ta stil igre. Proti takim nasprotnicam je potrebne še več zbranosti in zmogla sem jo. Skupaj z Vesno sva pripravili zelo dobro taktiko, še posebej pa me veseli, da sem vztrajala pri svoji igri in sem bila precej sproščena. Res nisem imela kaj zgubiti, sem pa veliko pridobila. Igrati take turnirje je res nekaj posebnega in se že veselim novega izziva,« je povedala Lara Opeka. Zdaj bo igrala s prvo nosilko kvalifikacij v Laškem, Hrvatico Matejo Jeger.

Moč nosilke v kvalifikacijah je že danes okusila Lea Paulin, ki je v 1. krogu izločila slovensko mladinsko prvakinjo Saro Tokić. Z drugo nosilko predtekmovanja Francozinjo Audrey Zanif (132) se je Primorka dvakrat zaustavila na 4 in enkrat na 5. Preostale štiri, Nuša Kadiš, Polona Horvat, Tjaša Novak in Enya Moltara so po pričakovanjih le nabirale mednarodne izkušnje in so se prvič predstavile na tako zahtevnem turnirju. Vse so za uvod tudi ostale brez dobljenega niza.

Jutri se bodo slovenski vrsti pridružile Ana Tofant, Aleksandra Vovk in Katarina Stražar, ki jih že v četrtek čakajo dvoboji oprvega kroga glavnega turnirja v Laškem.

#WTT #wttslovenia #ifeelsLOVEnia

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene