Presenečenje Laškega je Kiril Gerasimenko

WTT Slovenia hub presented by I feel Slovenia

Laško – Najbrž ob plejadi kitajskih igralcev, ki so tokrat prišli na Odprto prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu, ni nihče niti po tiho pomisli, da se bo v finale med moškimi prebil 24-letni Kazahstanec Kiril Gerasimeko, ki je stem dosegel enega svojih največjih uspehov doslej. Tudi po uvodnih dveh zmagah v Laškem z Madžarom Majarosem in Japoncem Shinozuko še nihče ni bil pretirano pozoren nanj, čeprav je v preteklosti že dobil Odprto prvenstvo Španije. Ko pa je v četrt-finalu zaustavil Angleža Paula Drinkhalla, ki je včeraj izločil prvega nosilca, Kitajca Lina pa je tudi Kazahstanec postal zelo zanimiv. Sploh ob dejstvu, da se mu je v polfinalu nasproti pojavil kitajski »kvalifikant« Liu Dingshuo, ki je v prvem današnjem dvoboju zaustavil rojaka, četrtega nosilca Wanga Chuqina. Seveda lahko le ugibamo kaj bi bilo če bi imel Gerasimeko nasproti Chuqina, dejstvo pa je da je Kazahstanec, ki se je namiznega tenisa učil tudi v kitajskih kampih, s sobotnim zahtevnim programom opravil več kot dobro. Gerasimenko je imel večji del dvoboja prevlado v igri. Povedel je z 2:0 in 3:1. Tudi ko je prišel nasprotnik do izenačenja in ko je odločal sedmi niz se ni dal zmesti in odločilni niz dobil daleč najbolj zanesljivo med vsemi z 11:5. »Ne morem vam povedati kako sem utrujen. Dva taka dvoboja, oba z maksimalnim številom nizov. Sem pa nedvomno vesel in ponosen, da sem to zmogel. Šestič sem igral z izkušenim Drinkhallom in ga prvič premagal. V tisti dvoboj sem šel res brez pritiska, saj sem menil, da ne morem nič izgubiti. In ko sem dosegel zmago z Angležem sem bil povsem sproščen, edina težava so bili le krči v četrtem nizu, ko sem moral nekoliko spustiti svojo intenzivnost. Na srečo sem se v sedmem nizu spet počutil bolje, videl priložnost in jo tudi izkoristil,« je po dvoboju povedal izmučeni Kiril Gerasimenko. Ob vsem je poudaril še to, da je ta dosežek precej boljši kot njegov uspeh v Španiji, kjer je bila konkurenca precej manj zahtevna.

Svoj pohod h končni zmagi pa odločno nadaljuje drugi nosilec in 12. igralec sveta Liang Jingkun. V polfinalu je s Švedom Jonom Perssonom sicer oddal prva dva niza na turnirju, ko opa je bilo potrebno pa je imel vse v svojih rokah. Persson je sicer poskušal s svojim pristopom, po zaostanku s 3:0 je dobil četrti in peti niz, tedaj pa je pri Liangu zasvetila vsaj oranžna luč in v šestem nizu je zaključil na šest, kar je zadostovalo za enega največjih uspehov na njegovi športni poti.

Pri ženskah je s svojo zanesljivostjo nadaljevala prva nosilka Wang Yidi, ki pa je le mogla oddati prva dva niza. Indijka Manika Batra, sicer nekaj starejša od kitajske nasprotnice je navkljub porazu s 4:2 odigrala vrhunsko partijo. V zadnjih dveh nizih pa jo je nekoliko zmanjkalo in bo uteho iskala jutri v finalu ženskih dvojic, kjer kitajskih igralk presenetljivo ne bo v zaključnem dvoboju. Je pa za kitajski finale med ženskami poskrbela Liu Weishan, ki se je komajda ognila kvalifikacij v Laškem, saj je 106. na svetovni lestvici. Znala pa je izkoristiti polom favoritinj v spodnjem delu žreba. Predvsem pa je brez največje težave izločila Singapurko Jianovo, ki je pred tem zaustavila drugo nosilko Portoričanko Diazovo.

#WTT #wttslovenia #ifeelsLOVEnia #NTKKrka

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene