Zmagi za kitajca Lianga in Wangovo

WTT Slovenia Hub presented by I feel Slovenia

Laško – Prvi od dveh turnirjev WTT Contenderja se je Treh Lilijah končal skoraj po napovedih. Kitajci, ki so se prvič po »covidnem« zaprtju mednarodnih turnirjev pojavili za igralnimi mizami so si ob povratku želeli vseh zmag. Pa jim to ni uspelo. Med ženskimi dvojicami sta jim to preprečili Indijki Archana Girish Kamath in Manika Batra. V vseh preostalih končnih odločitvah pa so bili Kitajci uspešni, čeprav so si tako kot v ženski posamični konkurenci, povsem kitajskega finala želeli tudi med moškimi. V celoti jim je to uspelo le med mešanimi dvojicami, tako da imajo nov izziv za teden, ki prihaja in o tem so danes tudi resno razglabljali.

V zaključnem dvoboju prvega tedna je 12. igralec sveta Liang Jingkun prišel do nove mednarodne lovorike. Bil je tudi že v kitajskem moštvu, ki je osvojilo naslov svetovnih prvakov. V Laškem je bil drugi nosilec, po izpadu rojaka Lina v 2. krogu pa je mirno prevzel vlogo favorita in na celem turnirju oddal le dva niza. Včeraj v polfinalu s Švedom Perssonom. Kazahstanec Kiril Gerasimenko je bil namreč v finalu bleda senca njegovih sobotnih predstav, ko je najprej izločil Angleža Drinkhalla, v polfinalu pa še Kitajca Liuja. Očitno se je kitajski tabor več kot odlično pripravil na igro Kazahstanca, ki je pred tremi leti celo vadil z njimi v enem od kitajskih kampov. Finale se je v prid Lianga končal ekspresno s 4:0 (8,7,5,4) in po uspehu je povedal: »Res dolgo že nisem igral mednarodnih tekem in sem pred prihodom v Laško imel kar nekaj treme. Dokler seveda nisem stopil za mize. Vesel sem tega uspeha, prav vsak dvoboj pa je bil zelo zahteven. Vsak nasprotnik je nekoliko drugačen, zato ne bi sodil, kdaj mi je bilo najtežje. Enak cilj kot ta teden imam tudi za drugi turnir.« Liang je denimo v 2. krogu zaustavil Denija Kožula, ki na drugem turnirju mora v kvalifikacije, ki se za moške začenjajo v torek. Logatčan pa bo za uvod igral s slovenskim mladinskim državnim prvakom Aljažem Godcem.

Ženski finale ni bil pretirano bolj raznolik. Wang Yidi je dobila dvoboj edinih dveh Kitajk v Laškem, ki igrata posamični del turnirja. Zanimivo je, da sta pred finalom na isti mizi kjer sta nato igrali pred tem skupaj vadili skoraj dve uri. Wangova pa je precej boljša kar kaže tudi skoraj sto mest razlike na svetovni lestvici. Je pa Liu Weishan dve leti mlajša in tudi z nekaj manj mednarodnimi turnirji kot jih ima za pasom Wangova, ki jo po Laškem čaka pot v ZDA na njeno prvo svetovno prvenstvo. » Imela sem le en osrednji cilj, da v vsakem dvoboju igram najbolje kar zmorem. Zdaj so ti turnirji drugačni, vsak poraz prinese slovo od turnirja. Nisem se obremenjevala s tem da sem prva nosilka pač pa s svojo igro. Ne bi rekla da je bil polfinale zame zahtevnejši, v finalu sem igrala z rojakinjo in to so za nas vedno zelo zahtevni dvoboji. Zdaj sem še bolj samozavestna in si želim zmage tudi na drugem turnirju.« pa je povedala 24-letna Wang Yidi, prva nosilka obeh turnirjev v Laškem.

#WTT #wttslovenia #ifeelsLOVEnia #NTKKrka

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene