V zadnji dan kvalifikacij samo Deni Kožul

WTT Slovenia Hub presented by I feel Slovenia

Laško – 16 igralcev še ima možnost, da se prebije na glavni del drugega turnirja svetovne serije v namiznem tenisu v dvorani Tri Lilije v Laškem. Med njimi je iz slovenskega tabora le še Deni Kožul, ki je šesti nosilec predtekmovanja, danes pa je izločil dva najstnika. Najprej je s 3:1 Logatčan odpravil slovenskega mladinskega državnega prvaka Aljaža Godca, v drugem dvoboju torka pa še 12. mladinca svetovne letvice Francoza Alexisa Lebrona s 3:2. Izjemno agilni mladenič je vse želel rešiti na hitro. S tem tudi uspel vsiliti svoj način igre, ki se ga je Kožul ognil šele v končnici četrtega niza, ko je Andreja Ojsteršek Urh pri 7:8 vzela minuto odmora. Sledil je »pardon« takoj za mrežico in še tri točke našega olimpijca. Vsi smo pričakovali še en zahteven niz, mladi »Galec« pa še enega vzpona ni zmogel in je zadnji niz končal precej bolj klavrno kot je odigral večji del tekme. Bilo je 11:3. »Skoraj sem podlegel temu njegovemu slogu. Dobro sem si ogledal njegove predstave. Bil sem pripravljen na vse pa me je še presenetilo. Ves čas je hitel. Vrne skoraj vsako žogico in to me je počasi res ubijalo. Na srečo sem vedno našel pot iz zagate. Ta četrti niz je bil odločilen, tam sem naredil tudi nekaj sprememb v svoji igri in tisto kar ste že omenili je potem prineslo preobrat. Še posebej sem vesel, da sem tako zahteven dvoboj, v katerem seveda vsi pričakujejo da boš zmagal, zdržal predvsem v glavi. To je najpomembnejše,« je povedal Deni Kožul in odbrzel k počitku. Jutri ga čaka zadnja ovira kvalifikacij, Japonec Yuta Tanaka, 126. igralec sveta.

Ob Kožulu in Godcu se je za mizami v areni Treh Lilij, ki so letos gostile tudi olimpijske kvalifikacije za invalide v namiznem tenisu, predstavilo še pet Slovencev. Vsi pa so svoj posamični nastop in priložnost na turnirju WTT Contender že zapravili. Uspeh se je vsaj po tihem pričakoval od olimpijca Petra Hribarja, ki je igral z nekaj slabšim na svetovni lestvici, Švicarjem Cedricom Tschanzem, nekaj upanja pa je bilo tudi ob nastopu Tilna Cvetka, ki pa je slovenske barve zastopal tudi na moštvenem evropskem prvenstvu pred nekaj tedni v Romuniji.

Oba sta sicer izgubila s 3:2, sta pa oba zapravila lepo priložnost za uspešen uvod na tako zahtevnem turnirju kot je tokratni v Laškem. Peter Hribar je bil prejšnji teden s povabilom prirediteljev uvrščen na glavni turnir in se zelo dobro upiral Angležu Drinkhallu, tokrat pa je bila njegova igra daleč od tiste izpred nekaj dni. Novomeščan, član Krke, je v izenačenem dvoboju, kjer je šlo dobesedno za vsako žogo, si je priboril tudi lepo prednost 2:1 v nizih. Nato pa se je povsem ustavilo. Na koncu je imel Švicar 10:5, Hribar je še izenačil, takoj nato pa je Tschanz dobil dve točki zapored in si priboril napredovanje v naslednji krog. »Ne vem kaj se mi je dogajalo. Daleč je bilo to od igre, ki jo igram in vadim na treningih. Očitno se je znova pojavila ta moja zavora v glavi, ko pomislim, da bom nekaj zmogel pa ne gre. Res sem mislil, da ta dvoboj lahko dobim. Žreb bi bil težko lažji kot je bil tokrat, ampak žreb je lahek takrat, ko nekaj narediš, ko prideš mimo teh preprek. Enostavno mi ni uspevalo prav nič, razen tiste serije ob koncu, kar pa je bilo premalo,« je močno razočaran posamični del turnirja končal Peter Hribar, ki bo v četrtek nastopil še v dvojicah.

Med moškimi dvojicami bo moči združil s Tilnom Cvetkom, ki pa je tokrat s Alexandrom Chenom iz Avstrije imel prednost dveh nizov in 10:6. Nasprotnik, ki ga Korošec dobro pozna iz avstrijskega prvenstva, je najprej dobil tretji niz, nato pa precej lahko tudi preostala dva. Tudi Tilen Cvetko je rabil nekaj časa, da se je lahko ustavil pri našem mikrofonu. »Upam, da bo za prihodnje res tako, da se več da naučiti na porazih kot na zmagah. Težko je karkoli komentirati, ko zapraviš tako prednost. Ne vem, če sem bil že sploh kdaj v taki vlogi. Ob tej visoki prednosti sem za nameček imel še dva servisa. Dobil sem celo zelo lepi povratni žogi, obe pa sem grdo zgrešil. Ob vsem sem tudi veliko vedel o njem. Pogledal sem veliko njegovih posnetkov. Konec koncev je on le 200 mest pred mano na svetovni lestvici, jaz pa sem bil blizu uspeha. Malenkost je odločila in enostavno moramo naprej,« je zelo realno ocenil svoj položaj igralec, ki se je ob namiznem tenisu zapisal tudi študiju v Ljubljani in močno pogreša, da bi v času bivanja v prestolnici imel omogočen tudi boljši trening.

Sreda bo v Laškem prinesla zaključke kvalifikacij, osem najboljših med posamezniki in štiri najboljše dvojice pa se bodo uvrstile v dodatni žreb glavnega turnirja. Nasprotnika za četrtek bo dobil tudi Darko Jorgić, med morebitnimi kandidati pa bo očitno tudi polfinalist prvega turnirja, Kitajec Liu Dingshuo, ki je tudi tokrat eden boljših igralcev kvalifikacijskega dela turnirja.

#WTT #wttslovenia #ifeelsLOVEnia #NTKKrka

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene