Glavni turnir brez Kožula

WTT Slovenia Hub presented by I feel Slovenia

Laško -  Čeprav je bil šesti nosilec kvalifikacij Deni Kožul ni uspel čez gosto sito predtekmovanja z mnogimi znanimi igralci namiznega tenisa. Med drugim je izpadel tudi Kitajec Liu Dingshuo, ki je na prvem turnirju pred tednom dni igral celo v polfinalu. Med ženskami je denimo v kvalifikacijah obstala tudi prva nosilka kvalifikacij Egipčanka Yousra Helmy. Seveda je to precej slaba tolažba za 24-letnega Logatčana, ki si močno želi vnovičnega preboja med 100 najboljših igralcev na svetu. Domača turnirja pa sta bila več kot dobra priložnost za kaj takega. Sploh ker je prejšnji teden že premagal še višje postavljenega Japonca Jina. In zdaj se je izkazalo, da je Kožul prav v prvem dvoboju v domači dvorani pokazal največ. V kvalifikacijah je za uvod izločil slovenskega mladinskega prvaka Aljaža Godca, sinoči pa še francoskega najstnika Alexisa Lebruna.

Tudi dvoboj 3. predkroga kvalifikacij je Deni Kožul začel zelo spodbudno. Uvodni niz je dobil gladko z 11:4 in večina je že pomislila, da bo šlo tokrat lažje do zmage kot sinoči, ko je bilo potrebno odigrati pet nizov. Toda zelo kmalu so se začele težave, ki jih Kožul ni znal razrešiti vse do konca dvoboja. Čeprav je ves čas delovalo da je boljši nasprotnik so točke ob koncu pokazale drugače in Japonec Tanaka, ki tudi igra v nemškem prvenstvu, bo zaigral v glavnem žrebu saj je zmagal s 3:1. »Nimam razlage za nič. Zagotovo sem boljši igralec, ampak kaj ko tega nisem znal predstaviti za mizo. Drugi in tretji niz sem pripeljal do desete točke, enajste odločilne pa nisem znal doseči. Res ne vem zakaj. Zdajle niti nisem v takem razpoloženju da bi sploh iskal vzrok kaj se je zgodilo. Res sem jezen in predvsem razočaran da te priložnosti nisem izkoristil. Žreb mi je bil tokrat naklonjen, največkrat je povsem drugače,« je skoraj v solzah pripovedoval Kožul, ki ga za uteho čakata le še nastopa med dvojicami. Ako mu žreb glavnega žreba ne more prinesti dvoboja z Darkom Jorgićem. Lahko pa je skupaj s Hrastničanom uspešen v konkurenci moških dvojic.

Darko Jorgić je v Laškem prvič vadil že v ponedeljek. Danes zvečer bo prvič tudi za mizami v Treh Lilijah, kjer bosta opravila skupni trening z Bojanom Tokićem. Bojan Tokić že ve da ga za uvod glavnega turnirja čaka Senegalec Ibrahima Diaw. Jorgič bo svojega nasprotnika dobil danes do večera. »Vseeno mi je kdo bo nasprotnik. Res sem si želel da to ne bi bil Nemec Bastian Steager, ki me je pred leti v uvodnem krogu zaustavil na Otočcu. Ob vsem z njim še nikdar nisem zmagal. Zdaj pa je obstal v kvalifikacijah. Po dobrih dveh letih bom končno znova igral v domačem okolju. Škoda ker ne smejo v dvorane gledalci, saj se igra blizu mojega Hrastnika in bi zagotovo prišlo veliko gledalcev. Ampak pravila so taka kot so, zanimivo pa je da v nemškem prvenstvu so gledalci lahko na tribunah. In tudi v Ligi prvakov. Mednarodna zveza ima žal tak protokol. Želim si da bom v Laškem odigral čim več dvobojev,« je povedal 23. igralec sveta Darko Jorgić, kar je doslej najvišja slovenska uvrstitev na svetovni lestvici. Če bi le bilo možno si vsi želimo da bi v naslednjih dneh Darko v Treh Lillijah za mizo stopil vsaj štirikrat, še lepše pa bi bilo, če bi se v nedeljo dvotedensko druženje z namiznim tenisom v Laškem končalo prav z njegovim nastopom.

#WTT #wttslovenia #ifeelsLOVEnia #NTKKrka

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene