Tokič in Jorgič naprej, Stražar zaključila

2021 WTT Novo mesto kozul 2

Laško – Uvodni dan glavnega turnirja WTT Conteder je običajno najbolj pester dan na celotnem turnirju in tudi na drugem turnirju v Treh Lilijah je bilo temu tako. Igralo se je prav v vseh kategorijah, tudi s slovenskimi zastopstvi, saj so prireditelji na domačem turnirju imeli privilegij podeljevanja prostih mest tudi igralcem, ki bi sicer morali v predtekmovanje. To predvsem velja za vse domače dvojice in obe posameznici, ki sta dobili »povabilo« prirediteljev. Žal je morala Ana Tofant tik pred začetkom glavnega turnirja nastop zaradi poškodbe tudi odpovedati.

Največ pozornosti sta v domači vrsti nedvomno požela Bojan Tokić in Darko Jorgić. In le vprašamo se lahko koliko gledalcev bi se zbralo na tribunah dvorane Tri Lilije, če Mednarodna namiznoteniška zveza (ITTF) ne bi že pred turnirjema prižgala rdeče luči za ogled dvobojev. Turnir v tem tednu je samo še nadgradnja tistega kar smo videli prejšnji teden. Oba najboljša Slovenca na svetovni lestvici pa sta še posebej navdušila saj sta se v slogu »brzi« vlaka oba prebila v 2. krog, med 16 najboljših v tem tednu v Laškem.

Prvi je k mizi pristopil izkušeni Bojan Tokić, ki bo januarja dopolnil 41 let. Med obema turnirjema je skočil še v Francijo in odigral tekmo francoskega ligaškega tekmovanja. Na poti domov pa doživel še neprijetno prometno nezgodo na italijanski avtocesti med Benetkami in Trstom. Navkljub temu si je »Toko« vzel tudi čas za nastop v Laškem in v treh nizih, izjemno zanesljivo premagal Francoza, ki zdaj igra za Senegal Ibrahima Diawa. Zgolj v prvem nizu je bil nasprotnik, ki je celo nekaj mest pred Tokićem na svetovni lestvici blizu zadnjemu nosilcu slovenske zastave na olimpijskih igrah, oba naslednja niza pa je Tokić zlahka pripeljal v zanesljivo zmago s 3:0. »Nikoli nisem pretirano razpredal o tem kaj pomeni svetovna lestvica v namiznem tenisu, saj je bila zelo realna. Zdaj s tem Covidom in s pomanjkanjem turnirjev pa je to daleč od realnosti. Res sem se navkljub vsem nevšečnostim dobro počutil. Že pred tednom dni sem vam razlagal, da igram dober namizni tenis in da lahko igram z vsakim. Res je neverjetno, da bom tudi na tem turnirju moral nastopiti proti prvemu nosilcu, Kitajcu Linu. Ampak očitno tako mora biti in želim si da tokrat pokažem še več kot prejšnji teden. Morda bom šel celo po poti mojega klubskega kolega Drinkhalla, ki je prejšnji teden Lina ustavil prav v 2. krogu,« je po bliskoviti zmagi povedal Tokić.

S svojo hitro pa je v nezavidljiv položaj spravil svojega mlajšega reprezentančnega kolega Darka Jorgića, ki je bil še na treningu v vadbeni dvorani. Hitro se je moral pojaviti za mizo in to ga je kar malo vrglo iz tira, saj je bila prva miza tudi v TV prenosu. Očitno se je hitenje Jorgiću v prvem nizu malo poznalo, ampak je vse rešil kot se je od njega pričakovalo. V preostali dveh nizih pa je prvi nosilec kvalifikacij Francoz Can Akkuzu »ujel« kle še devet točk. »Rers me je kar malo presenetilo, da sem moral toliko prej k igralni mizi kot je bilo zapisano v programu. Tega mi prej ni nihče omenil, ob vsem pa je Bojan res hitro končal svoj dvoboj. Ker je bila to moja prva tekma tu sem nekaj časa rabil da se privadim na mizo, predvsem pa na žogice s katerimi prav veliko ne igram. Ko sem vse to ujel pa sem odigral kot znam in sem vesel, da sem bil trako prepričljiv. Oba Indijca sta lahko zelo zahtevna nasprotnika, to sem občutil na zadnjih olimpijskih kvalifikacijah, ampak kot sem rekel, če želim čim dlje niti eden niti drugi ne smeta biti previsoka prepreka,« pa je povedal 23. igralec sveta Darko Jorgič, ki bo zdaj igral z Indijcem Sathiyanom Gnanasekeranom, 37. igralcem sveta.

Katarina Stražar je bila na koncu edina slovenska predstavnica med posameznicami. Izkušnjo s sedem let starejšo in tudi toliko izkušenejšo Španko azijskega porekla Mario Xiao je sicer že imela. Očitno pa ji ob koncu četrtkovega sporeda to ni veliko pomagala ob porazu s 3:0 (5,7,6). Je pa Stražerjeva skupaj Leo Paulin, s katero skupaj igrata tudi v avstrijski prvi ligi dosegla lepo mednarodno zmago med ženskimi dvojicami in ju jutri čaka dvoboj osmine-finala.

#WTT #wttslovenia #ifeelsLOVEnia #NTKKrka

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene