Jorgić jutri s kitajcem Zhoujem, Tokič končal

WTT Slovenia Hub presented by I feel Slovenia

Laško – Dan 2. kroga na turnirju svetovne serije v namiznem tenisu v Laškem je končan. Med tremi slovenskimi nastopi, zadnjega peta dvotedenskega druženja v Treh Lilijah, pa je bil pričakovano uspešen le Darko Jorgić.

23. igralec svetovne lestvice je prišel med osem najboljših in v celoti potrdil vlogo 6. nosilca na turnirju. Nekaj postavljenih igralcev se je celo že poslovilo, med njimi tudi 2. nosilec in drugi najboljši Evropejec na svetovni lestvici Šved Mattias Falck. Že v prvem večeru ga je izločil Japonec Yuto Kizukuri, ki pa je danes izgubil s Kitajcem Zhou Qihaom, ki pa bo zdaj nepričakovano naslednji nasprotnik Darka Jorgića. Jutri ob 14.30 v Treh Lilijah.

V osmini-finala je Jorgić odigral toliko kot je bilo potrebno. Takrat ko je rabil točke jih je tudi osvajal. Tretji niz je prepustil Indijcu Sathiyanu Gnanasekaranu, s katerim sta dobra znanca že iz nemškega prvenstva in z lanskih olimpijskih kvalifikacij na severu Portugalske. Tako kot v lanskem februarju, ko se je dvoboj igral na štiri dobljene nize je bil Hrastničan uspešnejši tudi tokrat.  Uvodna dva niza je Jorgić v pospešenem ritmu odločil v svojo korist. Sploh drugega, ko ja Indijca pustil na tretji točki. Sledil je niz, ko se JOrgić ni najbolj naprezal, nasprotniku pa je z enako mero na pet vrnil tudi v četrtem nizu in dvoboj 2. kroga zaključil s 3:1 v nizih ter stopil pred mikrofone: »Danes vam nisva ponudila nekega posebnega užitka v tem dvoboju. Očitno niti on, kaj šele jaz nisva bila najbolj razpoložena za igro. Osredotočena sva bila le na zbiranje točk, kar je bilo konec koncev tudi najbolj pomembno. Niti se pretirano ne bi vračal k dvoboju, zame je najbolj pomembno, da sem med osem. Želel sem si igrati v domači dvorani tudi v soboto. Ne razmišljam niti o tem kaj bo novi dan prinesel, niti o tem da Mattiasa ni več na turnirju. Tu je zdaj pomemben le Zhou, svetovna lestvica ni realna. Kitajcev dolgo ni bilo na turnirju, dogajanje ob mizi bo pokazalo vse.«

Bojan Tokić je morda celo zadnjič v slovenski opravi igral v slovenski dvorani. Žreb mu je znova namenil prvega nosilca Kitajca Lina. V uvodnih dveh nizih je izkušeni Tokić naredil prav vse, da bi tudi tokrat »ujel« vsaj en niz. Ni mu uspelo, bil pa je obakrat blizu. Sploh v drugem nizu, ko je vodil z 10:8, nobena od zaključnih žogic pa ni končala tam, kjer si je »Toko« želel. Ob polni dvorani bi bilo morda vse drugače, ob prepovedi obiska s strani ITTF pa tega pritiska s tribun ni bilo. Tretji niz se je zgolj igral, da se je dvoboj lahko zaključil po pravilih igre. »Močan je, res je zelo dober. Mnogo dvobojev sem imel s Kitajci. Tri generacije njihovih igralcev sem preizkusil. Očitno ga pripravljajo za naslednje olimpijske igre. Težko si predstavljam kako je tako zgodaj končal prvi turnir. Očitno ga je to podžgalo da je zdaj precej bolj previden. Tudi za Kitajce je po dolgi odsotnosti igra z nami iz Evrope nov izziv,« pa je povedal Bojan Tokić, ki ga očitno na bližnjem svetovnem prvenstvu v Houstonu le ne bomo videli v slovenskiem dresu. Odločitev bo padla v naslednjem tednu.

Ženska dvojica Katarina Stražar – Lea Paulin je že z uvodno zmago s Švedinjama presegla vsa pričakovanja in med osmerico najboljših na tako močnem turnirju slovenskih igralk še ni bilo. Nemki Mittelheim in Winter sta zmagali s 3:1.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene