WTT Contender Nova Gorica presented by I feel Slovenia: Po mastersu na kitajskem sledi Nova Gorica

Po mastersu na kitajskem sledi Nova Gorica

Nova Gorica, 30. 10. 2022 – V dvorani OŠ Milojke Štrukelj je že vse pripravljeno za gostovanje vrhunskih namiznoteniških igralcev, ki bodo pri nas nastopili na prvem turnirju po Mastersu v Xin Xiangu, kjer sta zmagala prva igrala sveta Kitajka Sun Yingsha in lanski prvak iz Laškega, Kitajec Wang Chuqin. Najboljših kitajskih igralcev tokrat v novembru ne bo v Evropo, kar pa nikakor ne pomeni, da pred nami ni izjemno močno in zahtevno tekmovanje. Sploh za tiste, ki so zadnji mesec preživeli na Kitajskem in med njimi je tudi prvi nosilec turnirja pri moških Darko Jorgić. Hrastničan se je že vrnil an evropska tla, v Novo Gorico pa pride v sredo.

»Vedno je lepo igrati pred domačim občinstvom in se turnirja v Novi Gorici že močno veselim. Ne vem sicer kakšne posledice bo prineslo enomesečno bivanje na Kitajskem. Morda kaj še pride za mano, ampak tu bom prvi nosilec in po dveh zaporednih porazih z najboljšima igralcema sveta si nadvse želim tudi zmag za mizo. Vem pa da bom tarča prav vseh nasprotnikov, čaka pa nas zelo zahtevna naloga,« je sporočil Darko Jorgić pred prihodom na Primorsko.

Ob tekmovalni ring se bo po bolezni vrnila tudi njegova trenerka in selektorica slovenske moške vrste Andreja Ojsteršek Urh, ki je za turnir prijavila pet slovenskih igralcev. Ob tem, da je njen hrastniški rojak že del najboljše deseterice na svetu bo v naslednjih tednih in mesecih zelo pomembno kaj bosta predvsem opravila Deni Kožul in Peter Hribar: »Če začnem pri Darku sem prepričana, da ima še veliko rezerv pri svoji igri, ki jo je pokazal tudi na vzhodu. Žal je nazadnje tarnal o poškodbi, ampak upam, da bo to do začetka njegovih borb že bolje. Zdaj predvsem rabi, da nekoliko umiri glavo. Na tem turnirju bo pomembna vsaka naša zmaga. Točkovanje je novo. Glavni turnir pa prinaša že ob morebitnem uspehu v 1. krogu lepo število točk. Deni je bil že v prvi stoterici igralcev sveta. Tja tudi sodi, ampak to je potrebno potrditi za mizo. Te zmage bo potrebno začeti zbirati. Enako velja tudi za Petra in tudi Tilna. To bo več kot dobra priložnost da se pokaže kaj kdo velja v tej konkurenci,« je povedala Andreja Ojsteršek Urh, ki komajda čaka da znova ujame ritem velikega odmevnega turnirja.

V Novi Gorici bomo videli tudi pet slovenskih nastopov v ženski konkurenci. Na glavnem turnirju sta s povabilom že Ana Tofant in Katarina Stražar. Žensko vrsto še naprej vodi Vesna Ojsteršek: »Možnost smo imeli da bi prijavili šest igralk. Ker istočasno v Italiji poteka tudi mladinski turnir smo nekatere poslali tja. Novo točkovanje veliko ponuja, seveda če to znaš izkoristiti. To pomeni potrebno je zmagovati. Posebnih priprav z igralkami nismo imele, smo pa ves čas v navezi. Konec koncev smo v zadnjih dveh mesecih imele skupaj dve evropski prvenstvi. Kot že od nekdaj pa je tudi v našem športu pomembno le zmagovanje. Le to bo pripeljalo tudi katero od naših igralk čim više na lestvici. Tudi med 100 najboljših, kjer je bila nazadnje Alex Galič.«

Turnir se začne jutri dopoldan, kvalifikacije bodo končane v sredo pod večer. Igralo se bo tudi v kategoriji dvojic. Finale turnirja bo prvo novembrsko nedeljo.

Prvi krog kvalifikacij: Lea Paulin je prosta, Sara Tokić (Slo) : Aiya Alimbayeva (Kaz), Lara Opeka (Slo) : Marie Migot (Fra), Tilen Cvetko (Slo) : Daius Movileanu (Rom), Peter Hribar (Slo) : Jordan Wykes (Sir) in Aljaž Godec (Slo) : Hunor Szocz (Rom). NTK Krka Novo mesto

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene